Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kakaós, datolyás zabmuffin nagyon egyszerűen recept

   
A képen látható muffinok nagyon egyszerűen elkészíthetők. Nem kell hozzájuk cukor és tojás - még növényi tojás vagy tojáspótló sem - tésztájuk mégis könnyű, laza, puha, cseppet sem száraz. Bármelyik vegán konyhában pillanatok alatt „összeüthető”, akár reggelire is elkészíthető.

Zabliszt, kakaó és datolya, plusz a sütő és az ízesítőszerek. Ennyi. Vegán barátnőnk, akitől a süti elkészítését tanultuk, szinte hetenként megsüti, és a gyerekeknek csomagolja uzsonnára, tízóraira. A muffinok „ütésállók”, bírják a strapát, a szállítást. Természetesen, ha magunkkal akarjuk hurcolni, akár a munkahelyünkre, akár egy kirándulásra, ne a tetejére kenjük a csokikrémet, ahogy a képen látható, hanem még sütés előtt a nyers muffinok közepébe kell belenyomni egy-egy kis kockányi csokoládét, de akár az áfonyaszemeket is. A csokiszelet integrálódik sütés közben, mennyei élmény lesz beleharapni.

A képen látott, kicsit ünneplősebb formában, tetején a krémmel alkalmas vendégváráshoz, akár ebéd utáni desszertként, kávézáshoz.

Hozzávalók a tésztához:

1 bögre zabpehelyliszt / gluténmentes, ha szükséges
3 evőkanál kakaó
1 bögre magozott, aszalt datolya + 1 csésze víz
1 mokkáskanál vanília kivonat vagy őrlemény
1 csipet himalája só
1/2 csomag sütőpor / gluténmentes, ha szükséges



Hozzávalók a díszítéshez

Az egyszerűbb variációban 1/2 tábla, apróbbra tördelt étcsokoládé, minden muffin közepébe egy kis kocka/fél kocka

A csokikrémhez:

1 tábla összetördelt étcsokoládé (kapható boltjainkban)
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 bögre növényi tej

A gluténintoleranciával küzdők győződjenek meg a felhasznált alapanyagok gluténmentességéről.

Elkészítés

1. A datolyát folyó víz alatt alaposan mossuk meg és áztassuk be egy bögre meleg, de nem forró vízbe egy órára.
2. A száraz hozzávalókat keverjük össze.
3. A datolyát az áztatóvízzel együtt turmixoljuk meg.
4. A megturmixolt datolyát keverjük a száraz hozzávalókhoz. Nem formázható, nokedliszerű tésztát kell kapnunk, ha sűrűnek gondoljuk, evőkanalanként adjunk hozzá növényi tejet vagy vizet.
5. Töltsük muffinformákba.
Ha az egyszerűbb változatban sütjük, minden muffin közepébe nyomjunk egy darabka csokoládét.
6. 180 fokos sütőben 25 perc alatt sütöttük, de a sütési idő függ attól is, hogy mennyi tésztát adagolunk a formákba. Mindenesetre 25 perc után érdemes tűpróbát tartani.
7. A csokikrém elkészítése:
A keményítőt kevés vízben oldjuk fel.
1 bögre növényi tejet forraljunk fel. Ha forr a tej, állandó keverés mellett keverjük el benne a keményítőt. Várjuk, amíg kicsit besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, dobjuk bele a csokidarabokat és kavarjuk, amíg elolvadnak.
A kihűlt csokikrémmel díszítsük fel a muffinokat.

Jó étvágyat!





A kakaós, datolyás zabmuffin nagyon egyszerűen recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.