Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kakaópor, zsíros, alkalizált 20-22%, 250g

Ár:
950 Ft (748 Ft + ÁFA)

Kakaópor (holland, alkalizált). Zsíros, kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal. Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény elkészítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

(3.800 Ft/kg) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
eritritol eritrit bulkshop Eritritol 1kg
2.250 Ft
Kókuszkrém - bulkshop Kókuszkrém 400ml (21% zsírtartalom)
780 Ft
rizs ital - bulkshop Rizsital (gluténmentes) 1liter
700 Ft
Mangópüré bulkshop Mangópüré 850g
1.490 Ft
Karob szirup 550g bulkshop Karob szirup 550g
1.790 Ft

Leírás

Kakaópor (holland, alkalizált) kakaópor alkalizált, magas (20-22%) kakaóvaj tartalommal - bulkshop

Zsíros, alkalizált kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal.

Ezt a cukrozatlan kakaóport kifejezetten sütéshez javasoljuk. Magas kakaóvajtartalmának, intenzív barna színének és telt ízének köszönhetően ideális minden kakaós és csokoládés sütemény készítéséhez. A sütés mellett természetesen desszertek, forró csoki, kakaós italok készítéséhez is kiválóan használható. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.

Felhasználási javaslat kakaóital készítéséhez:

Keverjünk össze egy kiskanálnyi kakaóport és kétszer annyi cukrot (cukorpótlót) egy bögrében. Adjunk hozzá kevés hideg növényi italt vagy vizet és keverjük simára. Keverés közben hígítsuk fel forró növényi itallal.

A különböző kakaóporokról bővebben


Ha erős csokoládé ízt szeretnénk kekszeinkben, tortáinkban, pitéinkben vagy pudingjainkban, akkor a kakaóporhoz fordulunk. Nagyobb arányban tartalmaz kakaó ízű anyagokat, mint a csokoládé bármi más formája. Tehát intenzívebb csokis ízt kapunk.
Sütés során eldönthetjük, hogy normál vagy alkalizált (holland) kakaóport használjunk, és a két fajtán belül is vannak változatok. Sokan esküsznek a holland kakaóporra, és állítják, hogy gazdagabb és mélyebb csokoládést íz varázsol.

Miben különböznek a kakaóporok?

A kakaóporok esetében különbségek adódnak a szín, az íz, a zsírtartalom és a savasság tekintetében. Sütés során másként viselkedik az egyik és másik, másfajta állagot, ízt és megjelenést kölcsönöz az elkészült finomságoknak.

Zsírtartalom

Alacsony és magas zsírtartalmú variációk előfordulnak a normál és az alkalizált (vagy más néven holland) kakaóporok esetén is. A zsírtartalom attól függ mennyi kakaóvaj marad a porban. Az alacsony zsírtartalom esetén 10-12% zsírtartalomról magas zsírtartalom esetén pedig 20-22% zsírtartalomról beszélhetünk.
Alacsony zsírtartalmú kakaóport olyan termékekhez vagy receptekhez érdemes használni, melyeknek már amúgy is nagy az egyéb zsírtartalma.

A zsírtartalom hatása az ízre

A zsírtartalom gazdagítja és fokozza az ízt. Sütés során abban is segít, hogy a sütemények nedvesebbek és puhábbak legyenek. Az alacsony zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények ezzel szemben – bár elfogadhatóak – szárazabbak voltak. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú kakaóporral készült sütik ízét az emberek általában jobban kedvelik, mivel gazdagabb, nedvesebb és ízesebb sütemények készülnek velük.
Minél kisebb a zsírtartalom a kakaóporban, annál nagyobb a keményítőtartalma. A keményítő pedig nedvességet szív magába. A kakaóporban lévő keményítő saját súlyának megfelelő nedvességet tud felszívni. Összehasonlításként a liszt saját súlyának nagyjából 60 százalékát képes felszívni nedvességből. Ezért is lesznek szárazabbak az alacsonyabb zsírtartalmú kakaóporral készült sütemények, mivel magasabb arányban tartalmaznak nedvességet elszívó keményítőt.

Savasság

A savasság hatással van a kakaópor ízére, arra, hogy mennyire jól vagy rosszul oldódik folyadékban, és befolyásolja azt is, hogy milyen a por színárnyalata. A kevésbé savas kakaópor sötétebb színű, és jobban oldódik.
A normál kakaópor megtartja természetes savasságát, világosabb a színe, és a csokoládé ízében erősebben jelenik meg a keserű és a savanyú íz. A holland (vagy alkalizált) kakaóporok egy lúgosító folyamaton esnek át, mely semlegesíti a savasságukat. A pH értékük nagyjából 5-ről 7-re módosul. Ezáltal sötétebb színárnyalatot kapunk és lágyabb ízt. Az így nyert kakaópor könnyebben oldódik a folyadékban.

A savasság hatása az elkészült süteményekre

A savasabb normál kakaóporral készült sütemények magasabbak, levegősebb tésztájúak, omlósak. Az alkalizált kakaóporoknál a sütemények nem jönnek fel annyira magasra, laposabbak maradnak.
Mi áll ennek hátterében? A szódabikarbona. Ezzel a természetes kelesztővel lépnek kölcsönhatásba a különböző kakaóporok. A szódabikarbóna, ha savval és nedvességgel lép kölcsönhatásba, akkor széndioxid buborékokat enged ki, ez az oka, hogy a tészták feljönnek sütés során.
A savasabb normál kakaóporral készült sütemények szárazabbak voltak, míg az alkalizálttal készültek krémesebb állagúak.

Színárnyalat

A normál kakaópor általában homokos barna, enyhe vöröses színnel. Az alkalizálás sötétít a színén, bársonyosan barna vagy feketéhez közelítő színárnyalatot kap.

Ízjegyek

A normál kakaópor íze élénk és gyümölcsös. Az alkalizált kakaópor esetén az eljárás lágyít az ízén, és egy mélyebb, erőteljesebb csokoládé ízt kapunk.

Ízhatás a süteményekben

A holland kakaóporral készült sütemények ízét az emberek többsége finomabbnak találja, még olyan receptek esetében is, melyekhez normál kakaóport ajánlanak.

Összegezve:

a magasabb zsírtartalmú holland kakaóporral készült sütemények
- íze gazdagabb és finomabb
- állaguk nedvesebb, rugalmasabb, puhább


 


Kakaós krémes pite avokádóval recept videó


 

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke: Az alkalizált kakaópor 19,4g fehérjét tartalmaz. Nemcsak finom, de egészséges is.

Energia KJ-ban: 1548   
Energia Kcal-ban: 370    
Zsír: 21,0g    
 - amelyből telített zsírsav: 12,6g    
Szénhidrát: 8,9g    
 - amelyből cukor: 0,4g    
Fehérje: 19,4g    
Só: 0,04g    


A termék nem tartalmaz allergént.

Receptek kakaóporral  Feketebab browni recept bulkshop növényi alapú vegán kakaóporral

Tahinitrüffel 
Kakaós zabkeksz 
Fekete bab brownie 
Céklatortácska vagy puding


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 



Cikkszám: 21037

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés