Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Füstölt grill bászkával töltött rizsrudak recept

   

Egyszerűen, sokféleképpen ízesíthető és tálalható.

Vegán életmódba illeszthető.

bulkshop magyar vallalkozas
Többféle módon kipróbáltuk a Bulkshop kínálatába újonnan bekerült vegán húshelyettesítő termékeket. Most ezek közül a képen látható rizsrudakat töltöttük meg a Vegán Manufaktura Füstölt Grill Bászkájával, amelyek nagyon jól ízesítettek, kellő arányban füstöltek, könnyen elkészíthetők.


Előző nap óta a hűtőben pihenő, maradék riszt használtunk az elkészítéséhez, de természetesen elkészíthető frissen főzött, lehetőleg kissé ragacsos rizsből is.

A rizsburok sütés közben átveszi a bászka ízét, gyengén és igen kellemesen füstölt ízű lesz mire elkészül. Hidegen és melegen egyaránt ízletes. Nagy előnye, hogy előző nap elkészíthető vagy egy rohanós nap végén a vendégek érkezése, családi vacsora előtt a sütőbe tolható.

Egyszerűen, sokféleképpen ízesíthető és tálalható. Elegendő hozzá egy salátát készíteni, hiszen ebben az ételben a köret és a feltét együtt van.

A rizsrudak panírozásához manióka lisztet használtunk, szemcsés állagát megtartó, kitűnő zsemlemorzsa helyettesítő gluténmentes ételek, édességek bundájának, kérgének létrehozásához, adalékmentes. Mi nagyon megszerettük, zsemlemorzsa helyett, grízként is gyakorta használjuk.
 

A füstölt grill bászkával töltött rizsrudak hozzávalók

2 nagyobb rizsrúdhoz (4 személyre)

4 rúd füstölt grill bászka
1 bögre (2,5 dl) jázmin rizs / ragacsosra fővő, kerek szemű rizs
2.5-3-szoros mennyiségű víz a rizs főzéséhez / zöldséglé
1 lapos evőkanál Gefro Balance zöldségleves por / bármilyen adalékmentes ételízesítő
2-3 ágacska petrezselyemzöld
néhány nagyobb bazsalikom levél
bármilyen kedvenc, kész vagy házi készítésű szósz a bászkák alá-köré
1/2 piros kápiapaprika vékonyan felcsíkozva
3 evőkanál csicseriliszt + 1dl víz elkeverve a panírozáshoz
1 púpos evőkanál csicseriborsóliszt a rizsbe tojáshelyettesítőként / esetleg kicsit több
4-5 evőkanál manióka liszt zsemlemorzsaként / Panko morzsa / zsemlemorzsa

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A füstölt grill bászkával töltött rizsrudak elkészítése

1. A rizst főzzük meg és legalább langyosra hűtsük ki, hogy könnyedén tudjunk vele dolgozni. Főzzük kicsit ragacsosra, ha mégis „gurulósra” sikerülne, botmixer segítségével törjük kicsit össze, de ne péppé.
2. A kihűlt rizsbe aprítsuk bele a kápiapaprikát, zöldeket, az evőkanálnyi ételízesítőt, esetleg sót.
Keverjük hozzá a csicseriborsólisztet. Ha a masszát nem találnánk elég szilárdnak, nyugodtan keverjünk bele egy evőkanálnyi tápiókakeményítőt.
3. A megízesített rizst gondolatban osszuk négyfelé.
Vágjunk 4 folpack lapot és terítsük ki rajtuk a rizsmasszát. A folpack lapok segítségével fogjuk majd könnyedén feltekerni a rudakat.
4. A kiterített rizsmasszára fektessünk bazsalikomleveleket, a leveleket kenjük be a kedvenc vegán szószunkkal, például édes chilivel, ketchuppal, fokhagymás öntettel stb. (Lásd a képeket.)
5. Helyezzük el a héjuktól megfosztott vegán bászkákat a folpackon kiterített rizsmassza felénk eső szélén. Ne középre tegyük, hogy könnyebb legyen felgörgetni.
A folpack segítségével göngyöljük fel rúddá a bászkákat a rizsbundában. (Lásd a képet.)
6. A felgöngyölt rudakat tegyük legalább egy órára, akár egész éjszakára a hűtőbe.
7. Keverjük össze a panírozáshoz a vizet, csicseriborsólisztet. A panírt tovább ízesíthetjük pl. kiskanál misóval, inaktív élesztővel, fokhagymaporral stb. A csicseriliszt és a víz keverékét tojás helyett használjuk. Legyen kicsit hígabb az állaga, mint a nokedlié, de ne legyen folyós.
8. Göngyöljük ki a kihűlt rizsrudakat és panírozzuk be őket. Először mártsuk a csicserimasszába, aztán görgessük meg a maniókalisztben.
9. Helyezzük a bepanírozott rudakat alaposan kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsibe, forgassuk meg a rudakat a tepsi alján lévő zsíradékban vagy kenjük be alaposan olajjal a rudak tetejét és oldalát is.
10. 180 fokos sütőben 35-40 percig süssük.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





 

 

A füstölt grill bászkával töltött rizsrudak recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA