Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Hurka helyett: Lencse és feketebab alapú növényi rudak recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.


VEGÁN GLUTÉNMENTES RECEPT


SÜTÉSI IDŐ: 20 PERC  |  ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 PERC

KÖZEPES NEHÉZSÉGŰ RECEPT

 

 



Nagyon finomak, kiadósak, jól tálalhatók, hidegen és melegen is ehetők, de az ízük nem hasonlítható állati eredetű társaikéhoz. Nem jobbak, nem rosszabbak, mások.

Az elkészítésük ötletét egy piaclátogatás adta. Beköszöntött a téli időjárás, a standokon több helyen is kínáltak hurkákat. Ahogy hazafelé ballagtunk, arról beszélgettünk, hogyan lehetne növényi változatukat elkészíteni. Előkészítettük a hozzávalókat és elhatároztuk, hogy megpróbálkozunk vele.

 

A fűszerkeverék hozzávalói:


*A Bulkshopban kapható pizzafűszert használtuk, ennek összetevői: morzsolt majoránna, morzsolt oregánó, morzsolt bazsalikom, morzsolt rozmaring, fokhagymapor, morzsolt borsikafű
 

A lencsehurka hozzávalói:

 

A feketebab hurka hozzávalói:

  • 1 bögre feketerizs + kétszeres mennyiségű víz a főzéshez

  • 1 evőkanál sótlan, szárított ételízesítő / 0.5 liter zöldséglé

  • 1 feketebab konzerv leszűrve

  • 1 nagyobb lilahagyma fele + 2 evőkanál étolaj a pároláshoz

  • 1 evőkanál hántolt kendermag / 2 evőkanál őrölt lenmag

  • 1 evőkanál miszó

  • a fűszerkeverék fele

  • 1-2 babérlevél

  • só ízlés szerint (a miszó már sós)

  • 1 púpos kávéskanál burgonyakeményítő / más keményítő (ez tölti be a tojás szerepét)

 


 

A hurkaszerű növényi rudak elkészítése

1. Készítsük el a fűszerkeveréket. A felsorolt fűszereket őröljük össze és felezzük el.
A fűszerkeverék felét a lencsehurkához, a másik felét a feketebab hurkához fogjuk felhasználni.

2. A lencsehurka elkészítése:
Ételízesítővel, babérlevéllel, sóval ízesített vízben főzzük meg a lencsét. Ha megfőtt a felesleges vizet szűrjük le róla.
Kissé sós, kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg a rizst.
Pároljuk meg és kissé süssük le a felaprított lilahagymát.

Keverjük össze a főtt lencsét és a rizst és botmixerrel dolgozzuk össze, de semmiképpen ne legyen pépes, kissé rusztikus maradjon, legyenek benne egész szemek is.
Adjunk hozzá minden más hozzávalót és nagyon alaposan keverjük össze villával.

Szabdaljunk fel negyedekre egy sütőzacskót.

Hengergessük a celofán segítségével rúd alakúra a mixet, a végeket kössük vagy nyomkodjuk be, hogy sülés közben a massza ne tudjon kibújni.
Az elkészült, celofánba csomagolt rudakat tegyük papírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben 25 percet sül.
A tálaláshoz érdemes kissé lehűteni és akkor kigörgetni a celofánból.


3. A feketebab hurka elkészítése:
Előző este áztassuk be a feketerizst. (Ne felejtsük el, mert különben a feketerizs főzési ideje nagyon hosszú. A beáztatott rizs viszont 15 perc alatt megfő. A rizs főzővizét ízesítsük babérlevéllel, ételízesítővel és sóval. A megfőtt rizst tegyük félre, fedjük le, míg elszívja a maradék levet. Ha marad alatta főzőlé a felhasználáskor szűrjük le.
Pároljuk meg és kissé süssük le a lilahagymát.
Szűrjük le a feketebab konzervet.
A főtt feketerizst botmixerrel kissé törjük apróbbra, de ne péppé.
A tört feketerizst, a leszűrt babot és minden más hozzávalót keverjünk össze alaposan.
Csomagoljuk rudacskákba, sütőzacskóból vágott celofándarabok segítségével.
Az elkészült, celofánba csomagolt rudakat tegyük papírral bélelt tepsibe.
180 fokos sütőben 25 percet sül.
A tálaláshoz érdemes kissé lehűteni és akkor kigörgetni a celofánból.

Nézzétek meg korábban készített növényi kolbászainkat is.

Jó étvágyat!







A hurka helyett: lencse és feketebab alapú növényi rudak recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                                  

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegán csokis puszedli recept   vegán almás dies zabkenyér   jackfruit wellington recept

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |

  HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept