Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Himalája só 1kg, étkezési, finom őrlésű
880 Ft (693 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Himalája só 1kg, étkezési, finom őrlésű

880 Ft (693 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
4 db vagy több
835 Ft / db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A himalája só világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sója. Adalékanyagmentes. Sokféle ásványi anyagot tartalmaz. Az adalékanyagokkal kevert fehér sónál sokkal egészségesebb. Konyhai felhasználásán túl más területeken is alkalmazhatjuk.

Leírás

A himalája sóról bővebben

A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára.
A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte.
A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhegységében, a Hindukus-hegységben, Pakisztánban bányásszák. Az adalékanyagokkal kevert fehér sónál sokkal egészségesebb. 84 féle értékes anyagot tartalmaz hozzáadott adalékok nélkül.
 

A himalája só egyéb felhasználási területei  A himalája só a világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sója

Azon túlmenően, hogy konyhai felhasználása mindennapos, a himalája sót igen széleskörűen alkalmazhatjuk. Készíthetünk belőle oldatot, használhatjuk fürdéshez, valamint orrüreg és szemtisztítására is. Alkalmazható bőrbetegségek és izületi betegségek kezelésére is, de például dezodorként is hatásos izzadásgátló, és nem utolsó sorban levegő tisztító. 
Sóburokban süthetünk befűszerezett zöldségeket is. Nem lesznek sósak, nem száradnak ki és megőrzik az aromájukat. Sütés után a sót ne dobjuk ki, újabb sütéshez még felhasználható.

 

 

Érdekességek a himalája sóval kapcsolatban 

A himalája só széles körűen felhasználható- Az emberi test 70%-a víz.
- A könny és a vér 1%-os sóoldat, amely megegyezik az őstenger só-koncentrációjával.
- A magzatvíz nem más, mint 37 C fokos, 1%-os sóoldat.
- A szervezetünk számára a szükséges napi só mennyiség: 3-5 gramm.
- Egy ember naponta 12-20 gramm konyhasót eszik meg!
- Veséink 24 óra alatt legfeljebb 5-7 grammot képesek kiválasztani.
- Só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok, érzelmek megformálására, a só felelős az idegsejtek közötti kapcsolatért.
- A sós ízt az egész nyelven ízleljük.

100g himalája só tápértéke  a himalája só tápértéke

Energia KJ-ban: 12    
Energia Kcal-ban: 3    
Zsír: 0,4g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,3g    
Szénhidrát: <0,1g    
 - amelyből cukor: 0,05g    
Fehérje: 0,94g    
Só: 94,1g

Receptek himalája sóval  Finom növényi alapú receptek himalája sóval

Tortillachips két változatban 
Csicseris, zabpelyhes chips spenótos növényi krémsajttal 

Egyszerű tofuétel baconos szószban sütve 
Grízes tészta 
Egyszerű zabkeksz 
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel 
Fekete rizspuding 
Fekete szezámleves és fekete szezámsó 
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém 
Feketebab humusz 
Tökmézes keksz 
Panettone - olasz eredetű kalácsféleség 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Feketebab-gombócok 
Epres zabsüti

-

Olvass tovább a himalája sóról

http://himalajaso.webnode.hu/news/mi-az-a-84-ertekes-anyag-amit-a-himalaja-so-tartalmaz-/



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Cikkszám: 20710

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.