Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Házi készítésű natúr és epres kókuszjoghurt recept

növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased    növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased

Olcsóbb mint a bolti társa - nagyon finom

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető tejpótló.

bulkshop magyar vallalkozas
A minap igencsak kiverte nálunk a biztosítékot, amikor az egyik nagyobb áruházlánc egyik boltjában kókuszjoghurtot akartunk venni. 2 deciliter ára 549 Ft volt. Elrémültünk az árától.

Az egészen biztos, hogy ezt az árat nem minden tejérzékeny vagy tejkerülő vásárló tudja megfizetni, jó néhányan meg nem is akarják. Nagyon sokan szeretjük a joghurtokat, minden vegánnak és tejkerülő embernek is szüksége van jóféle, az erjesztés során keletkező baktériumokra, amelyek hozzájárulnak egészségünk fenntartásához.

Azt az elhatározásunkat, hogy megpróbálunk a boltban kapható joghurthoz hasonló konzisztenciájú és ízű joghurtot készíteni rögtön tett is követte. Jó minőségű, magas zsír- és kókusztartalmú tejből készítettük a képen látható joghurtokat. Megpróbálkoztunk hígabb növényi eredetű tejekkel is, de ezek csak kevés keményítővel besűrítve működtek* és az ízük kevésbé volt intenzív, mint a kókusztejes variációk.

Ebben a receptben ez utóbbinak az elkészítését és hozzávalóit írjuk le.
 

Hozzávalók 3 adag kókuszjoghurthoz

7 dl magas zsír- és kókusztartalmú kókusztej (Chaokoh vagy Arod-D márkájú) növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased
2 probiotikus kapszula (prebiotikumot nem tartalmazó)**
1 kávéskanál agaragar
7-8 szem eper
esetleg ízlésünknek megfelelően eritritol vagy más cukor, cukorpótló

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

Elkészítés

1. A kókusztejből vegyünk ki körülbelül 2 decilitert és ebben oldjuk fel az agaragart. Az agaragar könnyen oldódik, ha mégis csomósra sikerülne, nyugodtan turmixoljuk át a botturmix segítségével
2. Tegyük fel az agaragarral kevert tejet főni és forraljuk legalább 2 percig. Az agaragar csak főzés után tudja kifejteni zselésítő, sűrítő hatását.
3. Két-három percnyi forralás után öntsük hozzá a többi tejet, forraljunk még egyet rajta, vegyük le a tűzről és hűtsük ki kézmelegre (körülbelül 40 fokra).
4. Vegyünk ki a hűlő, agaragaros tejből egy keveset és oldjuk fel benne a kapszulából kibontott probiotikumot, feloldás után keverjük az egészhez.
5. A joghurtot öntsük át kis üvegekbe és tároljuk 12 órán át meleg helyen. Ha van joghurtkészítőnk, az eleve megoldja a problémát, ha nincs a villanysütő legalacsonyabb (50 fokos) fokozatát bekapcsolva, a sütőajtót icike-picikét kitámasztva is megoldhatjuk vagy egy egyszerű hűtőtáskában jól bebugyolálva, de akár „ágyban, párnák között” is melegen tarthatjuk.
6. Tizenkét óra érés után tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, az agaragartól ilyenkor még kicsit sűrűsödik. Nagyon kellemes állagú, krémes, ízletes joghurtot kapunk, amelyet aztán tovább is ízesíthetünk.
7. Az elkészült joghurtba turmixoljunk néhány szem epret vagy más gyümölcsöt, ízesítsük cukorral, eritritollal, más cukorpótlóval, bármilyen növényi sziruppal. Fogyaszthatjuk természetesen édesítés nélkül is.

Megjegyzések:

* Hígabb növényi tejekből is elkészíthető a joghurt, ha a tejet 1 kávéskanál agaragarral és 1 kávéskanál kukoricakeményítővel keverjük össze és úgy forraljuk fel. A joghurtunk sűrűsödését ez esetben a kukoricakeményítő is segíti.
Amennyiben az érés során különválik a savó, ez a joghurtunk minőségét nem befolyásolja, hűtés és fogyasztás előtt keverjük össze.
** Mi egy Pszichobiotikum nevű kapszulázott probiotikumot használtunk, de más, prebiotikumot nem tartalmazó probiotikum is jó. (A bulkshopban kapható Probium-6 probiotikum kapszula erre a célra nem alkalmas).

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased

növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased

növényi alapú kókuszjoghurt recept bulkshop vegán plantbased

A házi készítésű natúr és epres kókuszjoghurt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban
 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ITALOK  |  Krémek

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés