Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Hamis túrókrém fermentált kölesből mangózselével recept

hamis túrókrém kölesből mangózselével recept bulkshop vegan plantbased növényi alapú    hamis túrókrém kölesből mangózselével recept bulkshop vegan plantbased növényi alapú

Egyszerű - finom - ellenállhatatlan

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető desszert

bulkshop magyar vallalkozas
Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, a túró ízére megszólalásig hasonlító desszert.

A fermentáció következtében nagyon könnyen emészthető, egészséges és nagyon finom is. Mangózselével díszítettük, de eper-, málna- vagy áfonyadzsemmel is dekorálható.
Palacsintatölteléknek is kiváló.
Kevés agaragarral megerősítve vagy 1-2 evőkanálnyi útifű maghéjat hozzákeverve jól szeletelhető tortakrémmé alakítható.

Hozzávalók 4 adag hamis túrókrémhez

1 bögre 5-6 napon át áztatott, fermentált köles + fermentálólé egy része
1 bio citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál vízben oldott eritritol / kókuszcukor, más cukor, cukorpótló / 1/4 bögre növényi szirup
1-2 kávéskanál vaníliakivonat / aroma
1/2 kávéskanál kardamom (elmaradhat)
1 deciliter növényi habpótló felverve / 1 deciliter aquafaba felverve
1 leheletnyi

Hozzávalók a mangózseléhez

2.5 deciliter mangó konzerv
1 lapos kávéskanál agaragar
 



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
 

Elkészítés

1. Fermentálás:
1 bögre jól megmosott kölest áztassunk be egy hagyományos befőttes üvegnyi vízbe (kb. 7.5 dl).
Az üveget zárjuk le és 5-6 napon át naponta egyetlen egyszer, egyetlen pillanatra nyissuk ki. Csak éppen-éppen emeljük fel a tetőt, „levegőztessük” meg.
Öt nap után a kölest szűrjük le, az áztatóvizet ne dobjuk ki, hanem gondosan tegyük félre.
2. A kölest kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg, a megfőtt kölest kihűlésig pihentessük fedő alatt.
3. Ha nem növényi szirupot használunk édesítésre, akkor a választott édesítőt kevés, legfeljebb 1 dl vízben oldjuk fel, nehogy majd a kész pudingban a cukor ropogjon a fogunk alatt.
4. A főtt kölest, a folyékony édesítőt és a fűszereket tegyük bele a turmixba.
5. Adagoljunk hozzá annyit a leszűrt fermentálóléből, hogy a turmixunk éppen-éppen elbírjon vele.
6. Verjük fel a habot és gyengéden keverjük bele a turmixolt kölesbe.
7. Készítsük el a mangózselét: a mangóba keverjük el az agaragart és forraljuk körülbelül két percig.
Tegyük félre langyosra hűlni.
8. A kölespudingot és a mangózselét rétegezve adagoljuk tálalóedényekbe.
9. Díszítsük reszelt bio narancshéjjal, tejszínnel, akár olvasztott csokival.

Jó étvágyat!


bulkshop webáruház

hamis túrókrém kölesből mangózselével recept bulkshop vegan plantbased növényi alapú

hamis túrókrém kölesből mangózselével recept bulkshop vegan plantbased növényi alapú


A hamis túrókrém fermentált kölesből mangózselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és 
budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: Pudingok  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                                          TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés