Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept

Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept    Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept

Kitűnő húshelyettesítő - finom íz - akár burgerekhez is.

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel vagy partifalat.

bulkshop magyar vallalkozasMióta a Bulkshop kínálatába bekerült a banánvirág konzerv gyakran készítünk belőle rántott ételeket.
Most egy olyan ételt mutatunk be ezek közül, amelynek az íze erősen hasonlít a halételekre. Ezt a sajátos, nagyon különleges, igen finom ízt a beleőrölt algalapoktól / algaportól kapja.

Alkalmas partifalatok készítésére, burgerekbe, feltétnek különféle garnírungokhoz, salátákhoz, ebédre, vacsorára, ünnepi fogásként, előételként is megállja a helyét. Ha nem golyókat formázunk belőle, hanem a masszát és a két tenyerünk között ellapítjuk, úgy panírozzuk, nagyon szép lapos, cseppet sem száraz szeleteket formázhatunk és ránthatunk belőle.

A recept sajátossága még, hogy kihagyhatjuk belőle az algaport, és úgy is elkészíthetjük. Ebben az esetben is egy kitűnő húshelyettesítő masszát kapunk, amelyet aztán golyókká vagy szeletekké formázhatunk, kirántva majonézzel vagy más szószokkal tálalhatunk.

Mi sütőben sütöttük, de kissé ellapítva, serpenyőben is megsüthetők, úgy kissé több olaj szükséges az elkészítéshez.
 

A "halfalatok" hozzávalói

1 banánvirág konzerv (510 gr) leszűrve Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept
3 algalap apróra őrölve / 1 evőkanál algapor
3 evőkanál csicseriborsóliszt + 3 evőkanálnyi a panírozáshoz
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanál őrölt kapor / 4 szál friss, zöld apróra vágva
1 kávéskanálnyi fekete só
1/2 kávéskanál piros, őrölt paprika
1/2 evőkanál kurkuma
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál halfűszer keverék (bolti)*
2 evőkanál lenmagolaj / más növényi olaj
1 mokkáskanál asafoetida / 1 nagy gerezd fokhagyma / 1/2 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál rizsmorzsa / gluténmentes morzsa / pankó morzsa
 

Hozzávalók a panírozáshoz

3 evőkanál csicseriborsóliszt
1 deciliternyi víz / növényi tej / aquafaba / esetleg többre lesz szükség
1/2 kávéskanálnyi halfűszer
1 evőkanál szójaszósz
rizsmorzsa / gluténmentes morzsa / pankó morzsa a forgatáshoz
0.5 deciliter olaj a tepsi kikenéséhez

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


A vegán halétel elkészítése

1. A banánvirág konzervet szűrjük le, a banánvirágot csepegtessük le, lecsepegés után aprózzuk el keresztben a szirmokat vékonyabb csíkokra.
2. A felaprózott banánvirághoz adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és gyúrjuk / keverjük sűrű masszává Hagyjuk kicsit állni, várjunk néhány percet, mert a massza a liszttől és a morzsától sűrűsödik.
Ha túlságosan sűrű lenne, adjunk hozzá kevés növényi tejet. A bekevert masszának formázhatónak kell lennie.
Kóstoljuk meg, esetleg sózzuk, ízesítsük, fűszerezzük tovább. Kóstoláskor ne lepődjünk meg, ilyenkor a csicserilisztnek és az algának még nincs nagyon jó íze, ezek majd sütés közben integrálódnak finommá és ízletessé.
3. Legalább egy órára, de akár egy éjszakára tegyük be pihenni a hűtőbe.
Amikor kivesszük a hűtőből, ellenőrizzük az állagát, ha túlságosan besűrűsödött a masszánk, hígítsuk fel kissé növényi tejjel vagy krémmel, de ne kókuszízűvel.
4. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokon fogunk sütni.
5. Egy tepsit béleljünk ki papírral, a papírt kenjük ki olajjal.
6. Készítsük el a panírt.
A hozzávalókat keverjük össze.
A panírozó massza sok és sűrű legyen, mint egy sűrűbb palacsintatészta.
7. Formáljunk a masszából tetszés szerinti nagyságú golyókat vagy lapos szeleteket, forgassuk meg a panírban és tegyük bele a kiolajozott tepsibe.
A golyók / szeletek tetejét is fújjuk be olajjal kissé.
8. Süssük, amíg a tetejük megpirul. (körülbelül 20 perc, a golyók nagyságától függően).

Megjegyzések:
* A halfűszer keverék összetevői: só, vöröshagyma, mustármag, rozmaring, fokhagyma, bors, kapor, borsórost, cayene bors, citrromhéj, kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény, kukoricakeményítő

Nézzétek meg jackfruitból készült növényi „halrudacskáinkat” is.
Vagy a 
banánvirágból készített rántott szeletünket is.



Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

 

Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept

Halétel helyett - Algaízesítésű banánvirág falatok recept

A halétel helyett - algaízesítésű banánvirág falatok recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan     zabos meggyes sütemény bulkshop     bulgur elkészítése bulkshop plantbased

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA


Keresés