Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Hajdinalisztes, vegán palacsinta, avagy a legfinomabb lekváros és mákos tészta recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, növényi tejjel készült, répacukor mentes, vegán desszert vagy második fogás.

Ez a palacsintatészta tojás nélkül készült. Kicsit sokat sütöttünk, bőven maradt töltetlen palacsintánk, ezért a maradékot felcsíkozva lekváros és mákos tésztát is készítettünk belőle. Semmilyen gluténmentes vagy más száraztészta nem veszi fel vele a versenyt. Palacsintának is nagyon finom volt, de ízesített tésztaalapnak fantasztikus, omlós, puha, diós ízű.

A palacsintatésztából vékony, a palacsintasütőben szépen elterülő, könnyen megfordítható palacsintáink lettek.

Hozzávalók 12-15 palacsintához

1.5 bögre hajdinaliszt
2 púpos evőkanál tápiókaliszt
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál juharszirup/bármilyen a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló
1.5 bögrényi növényi tej
2-3 evőkanál olvasztott kókuszzsír + a sütéshez
ízesítésként vanília és 1 csipet

A máköntet hozzávalói:

1/2 bögre mák (vagy több is lehet)
3-4 evőkanál meleg tejben feloldott kókusz- vagy barna nádcukor vagy más cukorpótló
1 kis marék mazsola

Az eperdzsem hozzávalói:

30 - 50 dkg darabolt eper
3-4 evőkanál cukor vagy cukorpótló
1 evőkanál kukoricakeményítő

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A hozzávalókból keverjünk szokásos sűrűségű palacsintatésztát.
2. Fontos: A palacsinták alsó felét lassan, takaréklángon süssük, várjuk meg, amíg a palacsintáknak jól alá lehet nyúlni, csak ekkor fordítsuk meg. A megfordított oldalon elegendő rövid ideig is sütni.
3. Bármivel megtölthetjük.
Mi növényi habot és eperlekvárt rétegeztünk. Nem csak finomak, de szépen is tálalhatók lettek.
4. A kimaradt palacsintákat felcsíkoztuk és „laskatésztának” használtuk. Eperdzsemmel és máköntettel tálaltuk. Fantasztikusan finom volt, ha lehet még jobb is, mint a palacsinta.

5. Máköntet elkészítése:

1/2 bögre mákot megdaráltunk.
3 evőkanál kókuszcukrot 4 evőkanál növényi tejben feloldottunk (kicsit melegítve), a szirupba belekevertük a darát mákot, picit továbbmelegítettük még.
A tésztát mazsolával meghintettük, a máköntettel meglocsoltuk.

6. Eperdzsem elkészítése:

30 dkg epret kicsit feldaraboltunk. 3 evőkanálnyi eritritollal elkevertük, pár percig főztük. 1 evőkanálnyi kukoricakeményítőt kevés vízben feloldottunk és a fővő lekvárhoz kevertük. Megvártuk amíg besűrűsödik és a tésztára öntöttük.

Jó étvágyat!






A hajdinalisztes, vegán palacsinta, avagy a legfinomabb lekváros és mákos tészta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.