x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Grillezett szejtánszeletek recept

   
Vegán feltét vagy főétel.

Az omlós, puha szejtán elkészítésének módját a 827 Kitchen konyhafőnökétől tanultuk el.

Ők az étterem vendégei számára úgy készítik a szejtánt, hogy a búzasikérporhoz kevés teljes kiőrlésű graham lisztet adagolnak. Receptet lásd ITT>>

Mi a Bulkshop lisztkínálatához igazodva teljes tönkölylisztet adtunk hozzá, nagyon jó állagú, puha, cseppet sem gumis vagy kemény búzahúst készítettünk, amelyhez egy különleges currys, citromos pácot készítettünk. Különleges, finom étel lett belőle. Frissen kisütve, azonnal tálalva volt a legfinomabb.

Hozzávalók a szejtánhúshoz*

12.5 dkg búzasikérpor
3 dkg teljes tönkölyliszt
4 dl-nél egy kicsikét kevesebb víz
2-3 liter víz a főzéshez
Mi a főzővíz ízesítéséhet 1 nagy evőkanálnyi misot használtunk.
Ha misó nem áll rendelkezésre a főzővizet más fűszerekkel is ízesíthetitek, például:
     
2 evőkanál szárított, sómentes ételízesítő
     
1-2 kávéskanál
     
1 evőkanál folyékony füst
     
1 kávéskanál fokhagymapor
     
1 kávéskanálnyi őrölt kömény
     
kevés bors
bármilyen más fűszer, amit szerettek, amit ehhez az ételhez illőnek éreztek



Hozzávalók a szejtánszeletek pácolásához

1/2 bögre kókuszkrém / kókusztej
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál currypor
1 evőkanál kókuszcukor vagy barna cukor (karamellizálódó)
1 kávéskanálnyi reszelt vagy szárított gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 lapos kávéskanál só (a szójaszósz miatt már eleve sós a pác)
folyékony füst a szóráshoz

Elkészítés

1. A szejtánhoz a búzasikér port és a lisztet keverjük össze. Egyszerre öntsük rá a vizet és gyúrjuk rugalmas tésztává.
2. Pihentessük 20-30 percig a hűtőben.
3. 1 óra 25 perc alatt főzzük ki ízesített főzővízben.
4. A hozzávalókból készítsünk páclevet.
5. Szeleteljük fel és egy éjszakára pácoljuk be.
6. Másnap, ha van grillserpenyőnk abban, ha nincs egy sima serpenyőben közepes lángon süssük ki a szeleteket. A végén a visszamaradt páclevet is futtassuk meg a serpenyőben. Ezt majd tálaláskor locsoljuk a tányérokra.

*Amennyiben a képen látott mennyiségnél több szelet szejtánt szeretnétek készíteni, nagyobb mennyiséghez való receptet találtok a: 827 Kitchen vendégei voltunk… cikkben

Jó étvágyat!





A grillezett szejtánszeletek recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés