Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Grillezett növényi sajt misó ízesítéssel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető.

A minap láttunk a neten egy videót, amelyben egyféle vegán, sajthelyettesítő grillezését mutatta be a recept szerzője. Akkor jutott eszünkbe, hogy a mi recepttárunkban több olyan vegán sajtrecept is található, amelyet lehet grillezni, hő hatására nem esik széjjel, nem olvad meg. Tulajdonképpen a keményítőfélékkel, lisztekkel készített/sűrített sajtok ilyenek. Az agaragarral készültek viszont nem, mert a zselésítő visszamelegítve/grillezve már nem tartja meg a formát, szétfolyik. A poszt végén megtaláljátok azokat a linkeket, amelyeket a receptjeink közül bátran merünk ajánlani grillezésre. Ebben a posztban is leírjuk egyféle grillezésre alkalmas vegán sajt receptjét. Ezt most a lehető legjobb ízhatás kedvéért egy evőkanál misóval ízesítettük, a grillezéséhez picit csípős bevonattal ecseteltük, nagyon jó lett. Mint minden meleg sajtétel, ez is frissen a legfinomabb, kisütés után tálaljuk azonnal. Fantasztikus lesz. A hozzávalókból egy nagyobb darab sajt lesz, felszeletelve négy embernek elegendő. Grillezés nélkül, sajtszeletként hidegen is fogyasztható. 3-4 napig áll el a hűtőben.

Hozzávalók

1 bögre kesudió / napraforgómag
1.5 dl növényi tej
1/2 bögre tápiókakeményítő / kukoricakeményítő is jó
3 nagy evőkanál inaktív élesztő
1 evőkanál misó
2 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanál olívaolaj (kapható boltjainkban)
csípős szósz a grillezéshez / BBQ szósz

Elkészítés

1. A kesudiót néhány órára szokás beáztatni, hogy a daraboló gépek, turmixok könnyebben tudjanak vele bánni. Ha nagyon erős gépünk van, nem kell beáztatni. Az igazság az, hogy mi egy picit, összesen néhány percet meg szoktuk főzni.
2. A beáztatott / felfőzött kesudiót szűrjük le, az áztatottat öblítsük le és minden mással együtt tegyük turmixba.
3. Alaposan, simára turmixoljuk.
4. A turmixolt masszát egy tapadásmentes serpenyőben addig melegítjük / főzzük, amíg összeálló masszát kapunk.
5. Formázóedényben kihűtjük.
6. Szeleteljük, a Bulkshopban kapható valamelyik szósszal ecseteljük és egy grillező serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Lásd a receptben lévő képeket is.
7. Melegen tálaljuk, salátával, rizzsel, bármivel, amit szeretünk.

Megjegyzések:
Az alábbi grillezhető sajtreceptjeinket is nézzétek meg:

Szeletelhető kesusajt füstös és zöldfűszeres bundában

Vegán kesucamambert

Vegán sajt recept

Jó étvágyat!





A grillezett növényi sajt misó ízesítéssel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban 

 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés