Talán már ti is túl vagytok néhány cukkinis sütemény elkészítésén, de próbáljátok ki azért a mi variációnkat is, ami annyiban különleges vagy más, mint a megszokottak, hogy csak egyféle, csöppet sem kommersz kókuszlisztet használtunk hozzá, amitől nagyon finom, nem átütően kókuszos, de intenzív ízt kapott a kenyerünk.
Hozzávalók körülbelül 12 szelethez
2 nagy evőkanál kókuszliszt
1 tele bögre reszelt cukkini
2 evőkanál mogyoróvaj (kapható üzleteinkben)
2 tojás
3-4 evőkanál szirup / 3-4 evőkanál barna- vagy kókuszcukor / cukorpótló / eritritol 0.5 dl vízben feloldva
kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál fahéj
csipet só
fél bögre csokichips vagy aprított étcsokoládé
Elkészítés
1. A sütőt kapcsoljuk be, melegítsük elő.
2. A tojásokat a mogyoróvajat és a szirupot - vagy, ha vízben oldott cukrot használunk, akkor azt - tegyük keverőtálba és alaposan keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a lisztet és a fűszereket, a szódabikarbónát, sót. A legvégén a csokicsipsz 2/3-ad részét is keverjük bele gyengéden. A többi csokicsipszet majd a süti tetejére szórjuk.
4. Simítsuk a masszát egy kisebb, papírral bélelt kenyérsütő formába, szórjuk rá a maradék csokichipset és 40 percig süssük 180 fokon vagy tűpróbáig.
5. Várjuk meg, amíg rácson kihűl, utána szeleteljük.
Jó étvágyat!
A gluténmentesen is elkészíthető cukkinikenyér kókuszliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.
Gluténmentesen is elkészíthető cukkinikenyér kókuszliszttel recept
Az évnek ebben az időszakában nagyon könnyen és olcsón hozzáférhető a cukkini. Ilyenkor ízletes, napon érett, minden piaci standon kapható. A legtöbben meg is próbálkozunk valamilyen cukkinis sütemény elkészítésével, hiszen semleges ízének köszönhetően nagyon jól illik édes süteményekbe, nedvessé, puhává, könnyűvé varázsolja azokat.