Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
1.700 Ft (1.339 Ft + ÁFA)

Gluténmentes zabpehely nagy szemű 1kg

1.700 Ft (1.339 Ft + ÁFA)
Nincs készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Magas az élelmirost tartalma.

Leírás

A zabpehely jellemzői és fogyasztása

A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma.
Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszantartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is, 
A zabpehelyből leggyakrabban kását készítenek, de igen népszerű müzlikbe, levesekbe, főzelékekbe, süteményekbe keverve is. Tejbe áztatva fasírt is készíthető belőle.
Durvára aprítva a panír közé keverhető.
Egy-egy evőkanál zabpelyhet érdemes szinte bármelyik ételhez, akár egy tojásrántottához is hozzáadni, ugyanis a zabpehely nem engedi, hogy az étel leégjen, letapadjon.
A zabot az ókorban a görögök és a rómaiak takarmányként termesztették.
Ma elsősorban a mérsékelt égöv északi részén termesztik, mivel kedveli a hűvös, csapadékos klímát.
A zabpelyhet kiválogatott egészséges zabszemekből állítják elő. A zabszemeket magas hőmérsékleten gőzölik, ezután hengerek között szétlapítják.

Receptek zabpehellyel

Zabpehelyalapú "nutellaszelet"
Nyers, vegán, gluténmentesen elkészíthető zabbrownie  
Zabtej, zabtejszín, zabtejföl  
Almás, diós pite sütés nélkül
Epres, chia magos, zabpelyhes reggeli vagy desszert
Csokikrém zabtejből 
Almás, mákos zabsüti
Zabos energiaszelet 
Zabfalatok 
Nyers répatorta baracklekvárral
Zabpelyhes, magos kenyérhelyettesítő 
Teljes kiőrlésű, zabpelyhes, napraforgómagos kenyér karamellizált banánnal  
Egyszerű zabmuffin aszalt szilvával
Zabpehely alapú almás pite 
Hógolyók   
Zabos, kókuszos sütemény csokipudinggal 
Epres zabsüti

100 gramm zabpehely tápértéke

Energia KJ-ban: 1487    
Energia Kcal-ban: 355    
Zsír: 7,0g    
 - amelyből telített zsírsav: 1,3g    
Szénhidrát: 65,5g    
 - amelyből cukor: 1,1g    
Fehérje: 13g    
Só: <0,1g     

Recept - zabtej készítése házilag

Hozzávalók

- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze zabkorpa
- 6 csésze víz

Elkészítés
A zabpelyhet szárazon kissé pirítsuk meg, majd a zabkorpával és a vízzel turmixoljuk simára. Öntsük át egy jól záródó üvegbe.
Korpa nélküli változatban, dupla adag zabpehellyel is készülhet. 
Ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, kókuszreszelékkel.
 

tedd a kosárba most és nézelődj tovább   Kosárba



                                         

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.