Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán lekváros piskóta recept

   
Vegán piskóta? El kell felejteni? Hiszen a piskóták lelke a tojás, a kettéválasztott, jól felvert, jól kikevert tojás. Egy jó piskóta könnyű, laza, sárga, magasra növő, jól szeletelhető, finom ízű. 
És pont ilyen a mi tojás nélkül készült piskótánk is, pedig még csak növényi tojást, tojáspótlót, különleges sütőszert, előre bekevert, bolti lisztkeveréket sem használtunk hozzá.

A mi lisztkeverékünk egyik fontos hozzávalója a csicseriborsó liszt. A kész süteményből egyáltalán nem lehet kiérezni a csicseriborsó nyersen olyan jellemző ízét és illatát, szépen belesimul a süteménybe, mintha mindig is ott lett volna a helye. Keményítőt és kevés mandulalisztet is adtunk még a keverékhez. Ez a lisztösszeállítás alkalmas fehér búzaliszt helyett édes, laza, könnyű állagú sütemények, torták, muffinok, kuglófok készítéséhez, ha világos színű, szép sárga süteményeket akarunk sütni.

Ebből a lisztkeverékből sütöttük, a receptek között megtalálható, citromos muffinokat is. Nézzétek és süssétek meg azokat is: https://www.bulkshop.hu/receptek/citromos-muffinok-recept

A piskótákat most idei szilvalekvárral töltöttük, a tetejét egy vékony csokiréteggel kentük le, arra pedig a levágott süteményszélt morzsoltuk rá.

Nagyon jól illene hozzá töltelékként a csicseriborsóból készült csokikrémünk is, próbáljátok ki azzal is:
https://www.bulkshop.hu/receptek/nutella-csicseriborsobol-recept

A hozzávalók alapján a piskóta gluténmentesen is elkészíthető. A gluténintoleranciával küzdők győződjenek meg az általuk használt alapanyagok abszolút gluténmentességéről.

Hozzávalók  
(26X36 cm-es, közepes méretű tepsihez, a képen látható vastagságú piskótához)

1 bögre csicseriborsó liszt
3 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál mandulaliszt
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló (Bővebben az eritritolról: http://konyhalap.hu/eritritol/)
1 csipet
1 kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1.5 evőkanálnyi almaecet
1/2 bögre víz
1/4 csészényi olaj / olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál vaníliakivonat
lekvár a töltéshez
5 dkg étcsoki (kapható boltjainkban) kevés növényi tejben felolvasztva és egy mogyorónyi kókuszzsír



Elkészítés

1. Keverjük össze a liszteket, a száraz sütő és ízesítő szereket, kivéve az eritritolt.
2. Keverjük össze a vizet, almaecetet, olajat, oldjuk fel benne az eritritolt.
3. A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze sima tésztává.
4. A masszát öntsük és simítsuk egy papírral bélelt tepsi aljába.
5. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
6. A kihűlt süteményt felezzük el, az egyik lapra halmozzuk és kenjük a lekvárt, a másik lappal fedjük be.
7. Vékony, olvasztott csokiréteggel lehet, de nem okvetlen fontos díszíteni.

Jó étvágyat!





A vegán lekváros piskóta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.