Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gyümölcskenyér helyett recept

   
Hagyományosan és vegán életmódba beilleszthetően, gluténmentesen is elkészíthető ünnepi desszert.

bulkshop magyar vallalkozas
Akik figyelemmel kísérik az oldalunkon megjelenő recepteket, már biztosan felfigyeltek arra, hogy milyen gyakran használunk az ételeink, süteményeink készítéséhez, tálalásához kuglófformát.


Nagyon szeretjük, édes sütemények és egybesült sós ételek tálalására is egyaránt alkalmasnak tartjuk. Mindig jól mutat benne minden étel, még a legegyszerűbbet is ünnepivé varázsolja.

Ez az aszalt gyümölcsökkel gazdagon megpakolt gyümölcskenyér is szép így. Persze azért őzgerinc formában is biztosan kapós lenne, mert a beltartalmi értékei jóval felülmúlják a külcsínt.

A képen látható nem hagyományos gyümölcskenyér, nem tojással készült - de azzal is elkészíthető -  mást viszont nem hagytunk ki belőle.
 

Hozzávalók 1 nagyobb kuglófformához

Lisztkeverék:
     1/2
 csésze fehér rizsliszt
     1/2
 csésze zabliszt
     1/2
 csésze kókuszliszt
     
1 evőkanál kukoricakeményítő
     
1 mokkáskanál konjakliszt
A sütemény 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) teljes kiőrlésű tönkölylisztből is megsüthető.
4 narancs leve
1/2 csésze szárított áfonya
1/2 csésze arany mazsola
1 csésze apróra vágott datolya
1 csésze durvára vágott dió / mogyoró / mandula / napraforgó mag
1-2 evőkanál datolyamelasz / juharszirup / saját készítésű szirup
3 evőkanál kókusz- vagy barna cukor / nem édesszájúak el is hagyhatják
2 lentojás (2 evőkanál darált lenmag / 6 evőkanál víz)
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, vanília, amit szerettek, mindenből kevés


Hozzávalók a bevonathoz

3-4 evőkanál eritritol / cukor (Bővebben az eritritolról: http://konyhalap.hu/eritritol/)
1-2 evőkanál narancslé túltelített oldata / olvasztott csokoládé (kapható boltjainkban)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

Az ünnepi desszert elkészítése

1. Előkészületek
Vágjuk apróra a szükséges magvakat és gyümölcsöket.
Készítsük el a lentojást és tegyük félre.
Zsírozzuk ki a sütőedényt, ha nem kuglófformát használunk sütőpapírral is bélelhetjük az edényt.
A sütőt 180 fokosra melegítsük elő.
Préseljük ki a narancsok levét.
2. Keverjük össze egy tálban a nedves összetevőket és az összes aprított gyümölcsöt és magot és a tojást.
3. Egy másik edényben a lisztkeveréket, szódabikarbónát, fűszereket keverjük össze.
4. Keverjük össze fokozatosan a nedves és száraz összetevőket.
5. Öntsük a masszát a sütőedénybe és 45 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük.
6. A sütőformában hagyjuk legalább fél óráig hűlni.
7. Hűlés után készítsük el a cukoroldatot: daráljuk meg az eritritolt és kezdjünk hozzá nagyon óvatosan narancslevet adni. Hozzunk létre egy sűrű, túltelített oldatot, ezt csurgassuk a sütemény tetejére.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A gyümölcskenyér helyett recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA