Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mákos beigli gluténmentesen recept

Ez a beigli zabpehely- és kókuszliszt keverékéből készült. A felsorolt lisztek gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávaló lisztek csomagolásán található információkat.

A beigli tojással készült, így vegetáriánusoknak, mindenevőknek, illetve azoknak ajánljuk, akik szeretnék a búzalisztet más lisztekre cserélni, akik a hagyományos ízeken túl szívesen kísérleteznek más alternatívákkal is.

Tejterméket és hagyományos cukrot sem tartalmaz.

Nagyon finom, omlós, puha, az „igazival” megegyező ízélményt adó, mutatós sütemény.

A tésztájával könnyű bánni, nem ragadós, nem repedős.

A feltüntetett hozzávalókból egy nagyobb rúd beiglit tudunk sütni.

A receptből készíthető omlós tésztát más omlós, linzerszerű sütemények alapjaként is használhatjuk. Almás, almás-mákos, gesztenyés, lekváros, túrós sütemények és kekszek alapja is lehet.

Hozzávalók

10 dkg zabpehelyliszt
2 nagy evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál útifű maghéj őrölve
2 egész tojás és 1 fehérje
2-3 evőkanál eritritol
2 nem púpozott evőkanál kókuszzsír
máktöltelék (az általunk készített töltelék receptjét a leírás végén adjuk meg).




Elkészítés

1. Szabjunk le egy a tepsink aljának megfelelő nagyságú sütőpapírt. A tepsit is béleljük ki sütőpapírral.

2. A száraz hozzávalókat keverjük össze. Morzsoljuk el benne a kókuszzsírt. Üssük bele tojásokat. (Egy tojássárgáját a beigli megkenéséhez félreteszünk).

3. Tegyük kókuszliszttel meghintett sütőpapírra, gyúrjunk és formáljunk belőle hengert. Lapogassuk el a kezünkkel, nyújtsuk ki a nyújtófával a leszabott papírhoz igazítva a méretét.
Töltsük meg.
A sütőpapír segítségével tekerjük fel.
A sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe, a feleslegesen kilógó papírt le is vághatjuk.
Kenjük meg tojással. Szurkáljuk meg és 30-40 perc alatt süssük meg.

Máktöltelék, ahogy mi készítettük:

15 dkg darált mák
7 dkg kókuszcukor
1 evőkanál juharszirup
1 dl kókusz vagy más növényi tej
csipet vanília
1 kiskanál őrölt citromhéj
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 marék mosott, áztatott mazsola
1 nagy evőkanál cukor nélküli szilvalekvár

A tejet a sziruppal és a cukorral és a fűszerekkel kevergetve felforraltuk, beleszórtuk a mákot, hozzáadtuk a mazsolát. Felfőztük. Kihűtöttük. A máktöltelék sűrűségét szilvalekvárral szabályoztuk. Jól kenhető, de nem folyékony tölteléket készítettünk.

Jó étvágyat!




A mákos beigli gluténmentesen recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.