A szilvásgombóc hozzávalói
12-15 gombóchoz / 3-4 fő részére15 dkg (egy szűk bögrényi / 2,5 dl) zabpehelyliszt (nem garantáltan gluténmentes*)
50 dkg főtt, tört krumpli
1 evőkanál kókuszzsír
10 dkg mák
5 dkg kókuszcukor vagy eritritol (vagy más cukor, méz is jó)
fahéj, szegfűszeg, őrölt gyömbér (mindegyikből egy kevés)
só a krumpli és a gombóc főzőlevébe
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A szilvásgombóc elkészítése
1. Előre főzzük meg a krumplit, törjük össze, hagyjuk kihűlni.2. Magvazzuk ki a szilvát és a magok helyére tegyünk jó bőven fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérporral ízesített kókuszvirág cukrot. (más cukor, cukorféleség is jó). A kókuszcukortól nagyon finom, kicsit karamelles íze lesz a tölteléknek.
3. Daráljuk meg a mákot.
4. A krumplival, a zabpehely-liszttel és a kókuszzsírral gyúrjunk jól formálható, sima tésztát.
5. A krumplis-zablisztes tésztából csípjünk/vágjunk le egy-egy darabot, lapogassuk el és csomagoljunk be bele ízesített szilvákat.
6. Lobogó forró, enyhén sós vízben főzzük ki a gombócokat.
7. A lecsöpögtetett gombócokat forgassuk meg a darált mákban.
Szórjuk meg a tetejüket őrölt eritriollal vagy kókuszcukorral, megcsorgathatjuk mézzel.
(* A zab gluténmentes gabona, viszont a termesztés, tárolás, szállítás, feldolgozás során néha együtt kezelik a búzával, rozzsal, árpával, így gluténnal szennyeződhet. Gluténérzékenyként kizárólag az a zab fogyasztható, amin fel van tüntetve, hogy garantáltan gluténmentes.)
Jó étvágyat!
A szilvás gombóc mákbundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PUDINGOK | GM SÜTEMÉNYEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA