Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gluténmentes túrós pogácsa mandulaliszttel recept


Nagyon finom, pillekönnyű pogácsát sütöttünk. Nagyon régen kísérletezünk, hogy az igazival megegyező ízértékű pogácsát tudjunk sütni úgy, hogy ahhoz ne kelljen előre bekevert, „gyárilag” előállított lisztkeveréket használnunk.

Az eredmény eddig mindig egy kicsit száraz, kicsit nehéz pogácsa lett. De most nem. Már a kézbevételkor lehet érezni, hogy mennyire légiesen könnyű és puha. Illata sütés közben betölti a lakást, íz és aroma tökéletesen harmonizál benne.

Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, a szilveszteri és más házibulik elmaradhatatlan kelléke lehet. Sőt kétféle pogácsát is sütöttünk hasonló kondíciókkal. A másik pogácsát a közkedvelt krumplis pogácsák mintájára, szintén mandulaliszt alappal készítettük. Nézzétek meg a honlapunkon annak a receptjét is.

Hozzávalók 12 darab pogácsához

Hozzávetőleges költségek 650-670 Ft

8 dkg mandulaliszt
4 dkg nyílgyökérliszt
1 mokkáskanál konjac liszt
8 dkg túró
5 dkg növényi margarin
1 tojás
ízlés szerint
1/2 csomag sütőpor

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.)



Elkészítés

1. A száraz hozzávalókat alaposan összemorzsoljuk a zsiradékkal.
2. 1 tojással összegyúrjuk a tésztát.
3. Nem kapunk formázható, nyújtható állagú tésztát. Lágy, picit ragacsos tészta lesz a felsorolt hozzávalókból.
4. A kissé vizes kezünkkel golyókat formálunk. Egymástól kissé távolabb helyezzük el őket a tepsiben, mert a pogácsák jelentősen megnőnek sülés közben.
5. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttük. Mielőtt a sütőből kivettük, egyet megfordítottunk, hogy a talpa szép pirosas-barna-e, mert a pogácsák egyébként a túró és a mandulaliszt párosa miatt kissé halványak lesznek. (Lásd a képet).

Költségek részletesen és hozzávetőlegesen

8 dkg mandulaliszt 400 Ft
4 dkg nyílgyökérliszt 80 Ft
1 mokkáskanál konjak liszt 10 Ft
8 dkg túró 90 Ft
5 dkg növényi margarin 45 Ft
1 tojás 40 Ft
só ízlés szerint
1/2 csomag sütőpor

Jó étvágyat!




A krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.