Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gluténmentes kakaós-diós muffin kókuszlisztből recept


Együnk egy muffint a kávénkhoz, teánkhoz, tízóraira, uzsonnára,kényeztessük kicsit a lelkünket. Ennek a süteménynek az elkészítése nagyon egyszerű, mondhatni elronthatatlan. Bárki, kezdők és haladók egyaránt próbálkozhatnak vele. 

gluténmentes - igen
répacukormentes - igen
tejmentes - igen
tojásmentes - nem


Kókuszliszt felhasználásával készült. A kókuszliszt gluténmentes, de a gluténintoleranciával küzdők mindig olvassák el a hozzávalók csomagolásán olvasható információkat.


A süteményt azoknak a mindenevőknek ajánljuk, akik szeretnék a búzaliszt, cukor és tejfogyasztásukat csökkenteni. A sütemény vegetáriánus és inzulinrezisztenciával küzdők diétájába beilleszthető.

Az itt megadott hozzávalókból 21 darab nagyobb muffin süthető. Az elkészítés költségei hozzávetőlegesen 750 Ft, csokidíszítés nélkül 450 - 500 Ft.

Hozzávalók 12 nagyobb muffinhoz

6 egész tojás
2 púpos evőkanál darált dió + egy kevés a tetejére
2 púpos evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor/cukorpótló
1 evőkanál kókuszzsír felolvasztva
1/2 csomag sütőpor/ kiskanál szódabikarbóna, leheletnyi almaecet
1 csipetnyi
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál őrölt citromhéj / reszelt citromhéj
esetleg pici fahéj, szegfűszeg
10 dkg étcsokoládé a tetejére (el is maradhat, de kár lenne) + 1 dl növényi tej a csoki felolvasztásához (1 dl növényi tej 60 Ft)



Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztás nélkül habosra keverjük az eritritollal, állandó keverés mellett szinte cseppenként hozzáadjuk a kókuszzsírt.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat és fokozatosan, lassan szórogatva a tojásokhoz adjuk.
3. Muffinformákba adagoljuk.
4. 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután a muffinok teteje megemelkedett tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belsejük is megsült-e.
5. Kiszedjük a muffinformából és a hűlő muffinokra olvasztott csokit csurgatunk. (Egy kicsi serpenyőbe tesszük a tördelt csokit, aláöntjük a növényi tejet, a csoki olvadásáig kavargatjuk és melegítjük, nem forraljuk. Ha a csokimázat fényesebbre akarjuk készíteni, tegyünk bele egy kávéskanál zsiradékot.)

Költségek részletesebben:

(Mivel a hozzávalókat nem patikapontossággal adtuk meg, ezért a költségek is hozzávetőlegesek, nagyvonalakban érvényesek.)

6 egész tojás  40 Ft/db 240 Ft
2 púpos evőkanál darált dió  4 dkg  100 Ft+ egy kevés a tetejére
2 púpos evőkanál kókuszliszt 5 dkg 60 Ft
2 evőkanál kakaó 2 dkg 40 Ft
4 evőkanál eritritol 2 dkg 35 Ft
1 evőkanál kókuszzsír 3 dkg 35 Ft
1/2 csomag sütőpor / kiskanál szódabikarbóna, leheletnyi almaecet
1 csipetnyi só
1 mokkáskanál vanília
1 mokkáskanál őrölt citromhéj / reszelt citromhéj
esetleg pici fahéj, szegfűszeg
10 dkg étcsokoládé a tetejére kb. 250 Ft

Jó étvágyat!



A gluténmentes kakaós-diós muffin kókuszlisztből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.