Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gluténmentes almás mandulás mákos kuglóf recept - lisztnélküli kényeztetés


A Madal kávézóban ettünk egy fantasztikus almás? mandulás?, az biztos, hogy mákos sütit. Annyira finom volt, annyira puha, annyira édes, annyira mutatós, jószagú, aromás, annyira nagyon szerettük.

Mi is készítettünk egy hasonlót, bár a kóstolás során nem tudtunk minden hozzávalót pontosan beazonosítani, megpróbáltuk leutánozni. Kár, hogy a kávézósokat nem tudjuk megkínálni belőle, hátha cserébe elárulnák az autentikus receptet és mondanák legalább azt, hogy azért ez is nagyon jó.

Elsőre nem mertünk sokat bekeverni a tésztájából, így viszont nem volt annyira kis sütőedényünk, amibe betegyük, így hát a legkisebb kuglófformánk mellett döntöttünk. Ez nem jelenti azt, hogy ez egy kuglóf, bár annak se rossz, bármiben, akár muffinként is megsüthető.

A süteményünk

gluténmentes
répacukormentes
tejtermék mentes
tojással készült, nem vegán

Hozzávalók 10-12 szelethez

Hozzávetőleges költségek 950-1000 Ft

10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor, más a Bulkshopban kapható cukorféleség
1 csipetnyi
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 nagy alma
5-6 szem aszalt datolya apróra vágva
Fűszerek:
1 mokkáskanál fahéj, vanília, szegfűszeg
1 leheletnyi kardamom

(
Az általink felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden eseetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán lévő információkat is.)



Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A tojásokat törjük fel és különítsük el a fehérjét. Külön tálban verjük fel kemény habbá.
3. A tojások sárgáját keverjük habosra az eritritollal
4. Adjuk hozzá, de nagyon finoman a reszelt almát, ne törjük össze, legjobb, ha innentől nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk.
5. Adjuk hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, alaposan, de finoman keverjük el. A tojásfehérjét szintén kisebb adagokban, gyengéden keverjük bele.
6. Adagoljuk a választott sütőformába (muffinként is megsüthető) és 170 fokos sütőben süssük 40 percig. Ez egy nedves tészta, 40 perc után tartsunk tűpróbát.

Költségek részletesebben

10 dkg őrölt mandula 510 Ft
10 dkg őrölt mák 110 Ft
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor, más a Bulkshopban kapható cukorféleség 50 Ft
5-6 szem datolya 50 Ft
3 tojás 120 Ft
1 nagy alma 60 Ft
Egyéb költségek 100 Ft

Jó étvágyat!




A vegán, gluténmentes mandulás mákos kuglóf recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.