Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Gesztenyés, datolyás zabszelet recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető pite.

Könnyű pitetésztában, puha, krémes, szaftos, datolyával édesített gesztenyekrém. 
Jobb már nem is lehetne.

Eredetileg csokoládés öntetet is akartunk hozzá készíteni, de annyira finom volt anélkül is, hogy a végén eltekintettünk tőle. A sütemény alapötletét az adta, hogy az egyik nagy áruházban mindig lehet cukrozatlan, natúr gesztenyemasszát kapni, mindig veszünk is belőle jócskán, így a mélyhűtőben bőségesen felhalmozódott néhány csomag, kellett végre kezdeni vele valamit. A pitetöltelék mellett döntöttünk és ez jó döntés volt. Próbáljátok ki ti is! A pitetészta elkészítése nagyon egyszerű, a töltelék elkészítése sem igényel komolyabb sütési tudományt.

A pite kérgét zabpehelyből és mandulalisztből készítettük, de elkészíthető tisztán zabpehelyből is, ha valaki pénztárcakímélőbb megoldást választana.
A zabpehely és a mandulaliszt keveréke viszont utánozhatatlanul finom, aki megteheti felerészben használjon mandulalisztet.

Hozzávalók a kéreghez

1 bögre apróbbra őrölt zabpehely, ha szükséges gluténmentes zabpehely
1 bögre mandulaliszt vagy még egy bögre zabpehely
2 evőkanál szilárd kókuszzsír
3-4 evőkanál kókusz- vagy más cukor / eritritol / más cukorpótló
2/3 csomag sütőpor / gluténmentes, ha szükséges
1 csipet himalája só
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 lapos kávéskanál fahéj és kardamom

Hozzávalók a töltelékhez

1 evőkanál kukoricakeményítő
2.5 deciliter növényi tej
1 bögre aszalt datolya
1 csomag natúr gesztenyemassza
1-2 kávéskanál vaníliakivonat


Elkészítés

A töltelék elkészítése:

1. Készítsük el előre a tölteléket, hogy ki tudjon kissé hűlni.
A datolyát szűrőben alaposan mossuk meg és 30 percre áztassuk forró vízbe. Szűrjük le és villával vagy keverőgéppel törjük kissé darabos péppé.
A növényi tejben keverjük el a kukoricakeményítőt és főzzük felsűrűsödésig.
A sűrű kukoricakeményítőbe keverjük bele a gesztenyemasszát és a villával vagy keverőgéppel összetört datolyát és minden más hozzávalót. Keverjük a masszát nagyon alaposan össze.
Hagyjuk kicsit hűlni, ha még meleg lenne.
2. A kéreg elkészítéséhez őröljük kissé apróbbra, de ne lisztté a zabpelyhet vagy felerészben használjunk zabpehelylisztet.
Keverjük össze a liszteket, morzsoljuk el a kókuszzsírral és a többi hozzávalóval.
3. A pite összeállítása:
Morzsálódó, nem összeálló tésztát kapunk, amelynek 2/3 részét szórjuk egyszerűen a papírral kibélelt tepsi aljába. (A tészta 1/3 részét tegyük félre, ezt szórjuk majd a tetejére.)
Simítsuk rá a tölteléket, szórjuk meg a félretett tésztamorzsával.
4. 35 perc alatt sült meg a mienk 180 fokos sütőben.

Jó étvágyat!







A gesztenyés, datolyás zabszelet recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                         

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés