Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Gesztenyeliszt 500g

Ár:
2.000 Ft (1.575 Ft + ÁFA)

(4.000 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Fehérje: 6g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

A gesztenyeliszt jellemzői

A gesztenyelisztben sok az esszenciális aminosav, rosttartalma megegyezik a búzalisztével, viszont vitaminban igen gazdag. Megtalálható benne néhány B-vitamin, valamint némi vas, kálium, foszfor és folsav is. Teljesen gluténmentes,

Alacsony kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk.

Krónikus gyomorhurutban szenvedőknek kiváló, diétázóknak is jó, kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz mint a búzaliszt.

Bár a gesztenyeliszt a kb. 65-ös glikémiás indexe magasnak számít, (ahhoz, hogy az alacsony kategóriába essen, 55 alatt kellene lennie) még mindig alacsonyabb, mint az általában sütésre használt akár gluténtartalmú, akár gluténmentes liszteké.

A gesztenyeliszt felhasználása

A gesztenyeliszt ízéhez remekül passzolnak a dióban, a mandulában, a mézben, a csokoládéban, a mogyoróban és a  fenyőmagban rejlő aromák. Sós és édes ételek készítésére egyaránt alkalmas ételek sűrítésére is jól használható.

Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó, viszont felbontás után főleg nyáron tárolja a hűtőszekrényben 0-4°C között.

Olaszországban többszáz éve ismerik, a középkori Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. Már a középkorban készítettek a kiszárított, füstölt gesztenyéből lisztet a paraszti családok. A gesztenyelisztből ők kenyeret sütöttek, illetve vízzel, vagy tejjel felfőzve kását is készítettek.

A gesztenyeliszt szemes gesztenyéből készül.

100 gramm gesztenyeliszt tápértéke

Energia KJ-ban: 1570    
Energia Kcal-ban: 372    
Zsír: 3,6g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,6g    
Szénhidrát: 74g    
 - amelyből cukor: 24g    
Fehérje: 6,3g    
Só: 0,01g    

 

Cikkszám: 20001

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés