Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Gabonamentes pizza – fűszeres paradicsomos, sajtos feltéttel recept


Finom, házilag elkészíthető pizzát készítettünk paradicsomos, sajtos feltéttel.

Szükséges hozzávalók egy kb 32 cm-es pizzatésztához:

1/2 fej karfiol 
10 dkg sajt
2 tojás
5-6 kanál nyílgyökér liszt

A  sajtot majd a karfiolt az aprítógépben apró darabra zúzzuk, az aprított összetevőkhöz hozzáadjuk a tojásokat a végén a lisztet. Összekeverjük, ha elfér az aprítógépben, ha nem külön egy tálban. Kanállal merhető, kenhető állagú „tésztát” kapunk. A tésztát  egy tepsibe/pizzasütő formára kanalazzuk úgy, hogy alá érdemes sütőpapírt tenni.

Betesszük a sütőbe és megsütjük/szárítjuk: 200 fok körüli hőmérsékleten, légkeveréssel. Akkor jó amikor a teteje megszilárdul és egy kicsit elszíneződik.

Erre halmozzuk a paradicsomos szószt és reszelünk a tetejére sajtot (én trappistát) és újra visszatesszük a sütőbe, hogy rámelegedjen/ráolvadjon, ezt már érdemes grillfunkcióval csinálni.

Figyelem: a tészta nem ropogós, hanem inkább rugalmas – és a tapasztalatom szerint vékony tésztát lehet vele készíteni, viszont annak ellenére, hogy karfiolos, ez az ízkomponens a kész pizzán nem érződik.



Fűszeres, paradicsomos feltét:

Mindenképpen legalább a pizza elkészítése előtti napon érdemes összeállítani, mert kell idő, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert nagyon finom kenyérre kenve, illetve tojáshoz, sajthoz szósznak.

1,5-2 dl paradicsomsűrítmény 
egy evőkanál bazsalikom
egy evőkanál majoranna
egy evőkanál oregánó
fél evőkanál szárított rozmaring
fél evőkanál kakukkfű
2-3 fej fokhagyma lereszelve/fokhagyma nyomón átnyomva vagy helyette szárított fokhagymapor egy evőkanálnyi
1/2-1 kávéskanál
bors, őrölt koriander
1 evőkanál ecet
egy kis méz (opcionális)
1/2-1 dl olivaolaj

Az egészet összekeverjük. Keverés közben kóstolgatjuk, hogy elég sós-e. Nem kell meglepődni az összekeveréskor nagyon erőteljes fokhagyma íze van, de az állás során összeérik a többi összetevővel és nagyon kellemes lesz. A hűtőben legalább egy éjszakára állni hagyjuk. Nyáron friss fűszernövényekkel még finomabb, de télen sem kell lemondanunk erről a mediterrán érzésről. A maradékot napokig kenyérre kenve fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!



A gabonamentes pizza – fűszeres paradicsomos, sajtos feltéttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.