Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Bourbon vanília kivonat 75 ml
4.160 Ft
3.160 Ft (2.488 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Bourbon vanília kivonat 75 ml

4.160 Ft
3.160 Ft (2.488 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A természetes Bourbon vanília kivonat összetevői: cukor, Bourbon vanília sűrítmény (2,9%), karamell (víz, cukor), vanília magok (0,6%).

Leírás

Bourbon vanília kivonat  Bourbon vanília kivonat a vanília íz szerelmeseinek

A vanília íz sokak kedvence, több édességet és desszertet megbolondíthatunk vele, és feldobhatjuk az ízvilágát számtalan süteménynek.

A Bourbon vanília kivonat összetevői:

cukor, Bourbon vanília sűrítmény (2,9%), karamell (víz, cukor), vanília magok (0,6%).

A vanília származása és termése

Maga a vanília Mexikóból származik, ám jelenleg a prémium minőséget jelentő Bourbon típus elsődleges termőhelye Madagaszkár.
A fűszer (Vanillae fructus) 10–20 cm hosszú és 3–10 mm vastag toktermés. Fénylő felületű, hosszanti irányban ráncos, gyakran fehér vanília kristályok kiütnek rajta. A vanília a sáfrányt követően a második legdrágább fűszer a világon.

A vanília felhasználása


Felhasználható sütemények, kompótok, fagylaltok, krémek és általában édes ételek, likőrök, édes levesek, mártások ízesítésére. Az étellel együtt főzzük, teljesen ártalmatlan fűszer, ezért gyomor-, epe-, és veseproblémákkal küszködők is nyugodtan használhatják.

Az alábbi formákban beszerezhető:

Vaníliarúd. Ez maga a toktermés. Ha az étel csak enyhe ízesítést kíván, egészben belefőzhető, majd újra felhasználható. Intenzívebb ízesítéshez (például pudingok, krémek) hosszába ketté kell vágni a rudat, ki kell kaparni a belül található apró magokat, majd mind a héjat, mint a magokat az ételhez kell adni (a főzés végén érdemes a héjat eltávolítani).

Vaníliakivonat. Előállításához alkoholos folyadékban főzik a vaníliarudakat. A főzés legvégén érdemes az ételhez adni, különben hajlamos elpárologni. Az étel íze nagyon hasonló kivonattal készítve, mint vaníliarúddal, de az oldóanyag enyhe alkoholos íze érezhető marad bizonyos ételekben.

 

Receptek vaníliakivonattal  növényi alapú receptek vaníliakivonattal

Tahinitrüffel
Aranygaluska banánvirágpudinggal
Profiterol - vegán fánk
Csokis puszedli 
Hamis túrókrém fermentált kölesből mangózselével 
Kapros kölespite 
Banánkenyér 
Citromos muffinok 
Adventi sütikoszorú 
Citromtorta csicseriborsóliszttel 
Csicseriborsós csokikrémmel töltött pite  A vanília kivonat finom vaníliás ízt kölcsönöz édességeinknek
Édes kukoricapolenta málnazselével 
Sütőtökös csokoládés puding 
Egyszerű zabkeksz
Egyszerű zabmuffin aszalt szilvával 
Egyszerű zabmuffin mangókrémmel 
Fekete rizspuding 
Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém 
Tökmézes keksz 
Fekete bab brownie 
Diótorta 
Céklatortácska vagy puding



 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 



Cikkszám: 20523

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 07. -
Szuper finom vanília íz...