x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Füstös, vegán sajtkrém rúdkenyérrel recept

   
Gluténmentesen elkészíthető vegán vendégváró.

Az interneten nagyon sok vegán sajtkrém receptje kering. Szinte mindegyik receptben ugyanazok az összetevők találhatók, alapként kesudió, ízesítőként élesztőpor. Alapjaiban a mi sajtkrémünk sem más, mi kevés folyékony füsttel tettük pikánsabbá és ezúttal batátával szaporítottuk, ami egyúttal szép sárga színt is kölcsönzött neki. Vendégeket vártunk, hát sütöttünk hozzá mártogatósként funkcionáló rúdkenyeret. Kis tálakban szolgáltuk fel a sajtkrémet és mindenki mártogathatott a saját tálkájából, egy-egy falatot leharapva a kenyérkéjéből. Mindenkinek tetszett.

Hozzávalók 4-5 adag sajtkrémhez


1 bögre hosszan vagy forró vízben áztatott kesudió
1 közepes nagyságú / 1 bögrényi főtt édesburgonya
2-3 evőkanál sörélesztő / étkezési élesztőpor
1.5 kávéskanál folyékony füst
1 mokkáskanál / több fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
1 kávéskanál mustármag porrá őrölve
1 evőkanál almaecet
1/2 bögre víz (lehet, hogy több kell)




A kenyér hozzávalói

50 dkg AnnaPanni gluténmentes kenyérliszt keverék
2 evőkanál olívaolaj (kapható boltjainkban)

0.5 liter meleg víz

Elkészítés

A krémsajt elkészítése:
Áztassuk be egy éjszakára vagy forró vízbe - 1 órára -  a kesudiót.
Süssük meg a batátát.
Mindent tegyünk a turmixba.
Turmixoljuk addig, amíg a kesudió már nem szemcsés. Ha nehezen viszi a turmix, tegyünk hozzá még kevés vizet, pulzálva turmixoljuk, időnként kaparjuk le a turmix oldalát.
Mi van akkor, ha a kesudió kicsit szemcsés marad? Semmi. Finom lesz úgy is.
Készen vagyunk a sajtkrémmel.

A kenyér elkészítése:
Az AnnaPanni kenyérliszt-keverék zacskóján lévő utasítások szerint dagasszuk be a kenyeret. Formáljunk belőle lisztezett deszkán szép, tepsihosszúságú rudakat.
Süssük a kenyeret a zacskón lévő utasítás szerint.
Hamar kész van, mégis finom, különösen frissen.

Jó étvágyat!





A füstös, vegán sajtkrém rúdkenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés