Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Füstös csicseriborsó recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

A képeken látható étel kategóriába sorolása nem könnyű, mert valóban lehet főétel, valamilyen köret vagy saláta kiegészítője, de nagyon jól „szemezgethető” nassolnivalónak is kitűnő. Karakteres ízű falatkák, amelyek nagyon hamar, könnyedén elkészíthetők, sütőben, mikróban jól melegíthetők, de salátával vagy saláta részeként hidegen is ehetők.

Elkészítése egyszerű, bárki megpróbálkozhat vele. A recept más fűszerekkel is kiegészíthető, az általunk javasolt fűszerekből akár el is hagyható, de azért a folyékony füstöt tegyük bele, ha már az a jelzője, hogy füstös.

Hozzávalók a képen látott kis tálnyi adaghoz

1 konzervnyi leszűrt, lecsepegtetett, leszárogatott csicseriborsó
1 evőkanál datolyamelasz / bármilyen más, sűrű szirup / karobszirup
1 evőkanálnyi inaktív élesztőpor
2 evőkanál miso paszta
1 púpozott kávéskanál füstölt paprika
1 mokkáskanál hagymapor
1 mokkáskanál fokhagymapor
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék a szóráshoz
2-3 evőkanálnyi víz a pác hígításához


Elkészítés

1. A borsó és a BBQ fűszerkeverék kivételével minden mást keverjünk össze egy sűrű páchoz.
2. Forgassuk meg benne a leszárogatott borsószemeket, hogy teljesen bevonja őket a pác.
3. Egy papírral bélelt vagy enyhén kiolajozott tepsiben süssük 20-25 percig, 180 fokon.
Várjuk meg, amíg a borsókra kissé rászárad a pác. Ha kimondottan ropogós borsót szeretnénk, süssük 30-35 percig, de nem szabad megégnie, mert a füstölt paprika megkeseredhet rajta.
4. Ha kisült hintsük meg BBQ fűszerkeverékkel.*

Megjegyzés:
* A BBQ fűszerkeverék összetevői: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagymagranulátum, vöröshagymapor

Nézzétek meg más, fűszeres csicseriborsó receptjeinket is.

Quinoa egytálétel fűszeres csicseriborsóval recept
vastag füstös ízű bunda vonja be a szemeket, kellően sós, szeretni fogják, akik szeretik a csicserit.

Csicseriborsós mangós curry recept
Fűszeres csicseriborsó feketerizzselrecept 

Jó étvágyat!





A halrudacskák helyett - bundázott, halízű jackfruit rudacskák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                                    

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés