Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Fruktóz 1kg (gyümölcscukor)

Fruktóz 1kg (gyümölcscukor) Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
790 Ft (622 Ft + ÁFA)

790 Ft/Kg

RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

A fruktózt más néven gyümölcscukorként ismerjük. Bár szerkezetileg megegyezik a gyümölcsökben található cukorral, innen csak a nevét kapta, ugyanis kukoricából állítják elő.
A fruktóz a mézben és a gyümölcsökben, valamint kisebb mennyiségben néhány zöldségfélében természetesen megtalálható legfontosabb cukor.
A fruktóz másik forrását jelentik a glükóz-fruktóz szirupok, amelyeket  kukoricából és búzából állítanak elő és dzsemek, befőttek,  édességek édesítésére használják. A kristályos fruktóz húsz éve kedvelt élelmiszeripari alapanyag. Lassabban szívódik fel, mint a kristálycukor, viszont  gyorsabban, mintha a gyümölcsöt a rostjaival együtt fogyasztanánk.
A cukorbetegek étrendjében azért van jelentős szerepe, mert glikémiás indexe közepes, ezért a vércukorszintet viszonylag lassan emeli. Sütéshez, főzéshez jól használható mert hőre nem érzékeny. 
A fruktóz grammonként 4 kcal energiát  tartalmaz  és másfélszer édesebb, mint a kristálycukor.

100 gramm fruktóz tápértéke:

Energia KJ-ban: 1663    
Energia Kcal-ban: 398    
Zsír: 0g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 100g    
 - amelyből cukor: 100g    
Fehérje: 0g    
Só: 0g    

Recept: házi csokoládé fruktózzal

Hozzávalók:

- 100 g natur alacsony zsírtartalmú kakaópor
- 100 g vaj
- 50 g  fruktóz
- 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A vajat vízgőz fölött megolvasztjuk és a fruktózt is megolvasztjuk benne. Jól elkeverjük, majd a kakaóport és a fahéjat is hozzáöntjük.
Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és hűtőszekrényben lehűtjük.
Lehűtés előtt keverhetünk bele apróra vágott pirított olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, a tetejére kókuszreszeléket szórhatunk.

 

Cikkszám: 20195

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés