Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Fordított süti házi zabkeksszel a tetején recept


Pusztán néhány hozzávalóból finom házi sütit készíthetünk.

Hozzávalók

3 marék dió
2 tojás
2 evőkanál kókuszolaj
3 púpos evőkanál zabpehelyliszt
szódabikarbóna
édesítő (eritrit – 2-3 evőkanál)
fahéj



Egy 20 cm átmérőjű kis tepsi alját kirakjuk szezongyümölccsel  - pl. szilvával. A darabológépbe belerakjuk a diót, összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kókuszolajat a zabpehelylisztet, szódabikarbónát, eritritet, fahéjat és az egészet összedolgozzuk. Sűrű tésztát fogunk kapni. Ezt kanállal rárétegezzük, rálapogatjuk a szilvára és 200 fok körüli hőmérsékletre betesszük a sütőbe (légkeverésre). Kb 20 perc alatt készen van. A végén figyeljünk rá, mert a zabliszt könnyen megég. Azért jó, mert így a szilva leve nem áztatja el a tésztát és az jó ropogós lesz. Másféle gyümölccsel is elkészíthetjük.

Önmagában a tészta, ha kis halmokban kisütjük nagyon finom házi zabkeksz. Kettőt szilvalekvárral összeragasztva pedig egészen mennyei. Jó kisérletezgetést!

Jó étvágyat!



A Fordított süti házi zabkeksszel a tetején recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.