Termékek Menü

Fordított, körtés, gluténmentes kukoricalepény recept


Ezt a süteményt Olivia Dupin Egészségesen, gluténmentesen című könyve ihlette. A könyv nagyon jó, megismerteti az olvasóval a gluténmentes táplálkozás alapjait, alapfogalmait. Szép kivitelezésű, receptekben és tanácsokban gazdag. Érdemes forgatni. Nem vegánoknak, vegetáriánusoknak íródott, de számtalan receptje átemelhető.

Nem az ő receptjét valósítottuk meg, de az általa javasolt lisztkeveréket használtuk a süteményünk alapjául és ezt nem bántuk meg. A hozzávalóknál felsorolt lisztekből egy nagyon könnyű, csöppet sem sűrű vagy száraz, ízletes süteményt lehet varázsolni. A tepsi aljára rakott gyümölcsök a süteményt dekoratívvá, szaftossá teszik. Az eredeti receptben ananászkarikákkal van dekorálva.

A sütemény
- gluténmentesen,
- tejmentesen,
- répacukormentesen elkészíthető.

Költségek hozzávetőlegesen: 900- 950 Ft

Hozzávalók egy 20×30-as tepsihez

25 dkg lisztkeverék:
     8 dkg mandulaliszt
     12 dkg kukoricaliszt
     
2 nagy evőkanál kukoricadara
1 dl olvasztott növényi margarin
2 tojás
1 dl Cocomas
4 evőkanál eritritol
1/2 sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet

1 kávéskanál vanília kivonat / vaníliapor
reszelt citromhéj / őrölt, szárított citromhéj
1 facsarásnyi citromlé
fél narancs leve

A tepsi aljára:
1 nagy körte + 2 evőkanál kókuszcukor + 3 nagy szemű datolya
Kókuszzsír a tepsi kikenéséhez

(
Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A tepsi alját és oldalát alaposan kikenjük kókuszsírral. (Sütőpapírt is használhatunk, ez esetben a papírt zsírozzuk meg.)
2. A tepsi alját rakjuk ki körteszeletekkel. A körteszeletek között keletkező lyukakat töltsük ki datolyaszeletekkel.
3. A körtékre szórjunk 2 nagy evőkanál kókuszcukrot / barna nádcukrot (karamellizálódó cukor a jó)
4. A nedves hozzávalókat keverjük ki / alaposan össze.
5. A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze.
6. A nedves és a száraz hozzávalókat keverjük össze és simítsuk a körték tetejére a tepsibe.
7. 35 percig sütöttük 180 fokos légkeveréses sütőben. Tűpróba után kivettük a sütőből, hagytuk 1 órányi ideig kihűlni és csak utána fordítottuk rá egy deszkára.

Költségek részletesebben, hozzávetőlegesen

25 dkg lisztkeverék:
     
8 dkg mandulaliszt 410 Ft
     
12 dkg kukoricaliszt 30 Ft
     
2 nagy evőkanál kukoricadara 15 Ft
1 dl olvasztott növényi margarin 20 Ft
2 tojás 80 Ft
1 dl Cocomas 120 Ft
Egyéb költségek 100 Ft

A tepsi aljára:
1 nagy körte + 2 evőkanál kókuszcukor + 3 nagy szemű datolya 170 Ft

Jó étvágyat!



A fordított, körtés, gluténmentes kukoricalepény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook