Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept

Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased    Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased

Egészséges és finom variációk fekete szezámmagból

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető italok és kenőkrém.

bulkshop magyar vallalkozas
A fekete szezámmag rendkívül gazdag ásványi anyag és vitamin tartalmáról és egészségre gyakorolt jótékony hatásáról előző két posztunkban hosszasan írtunk. Érdemes visszalapoznotok a receptekig, kenyeret, növényi sajtot, fagylaltot is készítettünk a felhasználásával.


Ezeknek az ismereteknek és recepteknek itt nézhettek utána: 
Növényi sajt és kenyér
Fagylalt


A fekete szezámmag szőröstől-bőröstől felhasználható, a felhasználás során semmit sem kell eldobni belőle. Ezúttal kétféle növényi italt, az italok leszűrése után visszamaradó darálmányból pedig kenyérre, süteményekre és kekszekre kenhető édes krémet készítettünk belőle.

A tej és a kapucsínó különböző eljárással készül. A fekete szezámtejet / italt hidegen „sajtolással”, a kapucsínót főzéssel készítettük. A krémet mindkét eljárás után elkészíthetjük sós és édes változatban egyaránt.
 

Hozzávalók fél liter szezámtejhez Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased

1/2 bögre (2,5 dl) fekete szezámmag
0.5 dl víz
1/4 bögre datolyaszirup, más növényi szirup / kókuszcukor / barna cukor / más cukor / cukorpótló vagy néhány szem áztatott datolya
1 kávéskanál vanília kivonat
1 csipetnyi kardamom (elmaradhat)
1 leheletnyi himalája só
 

Fekete szezámtej elkészítése *

1. A fekete szezámmagot sűrű szitán keresztül, folyó víz alatt mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára / néhány órára fél liter vízbe.
2. A megázott magokat tegyük az áztatóvízzel együtt a turmixba minden más hozzávalóval együtt, alaposan, simára turmixoljuk össze.
(Az is megtehetjük, hogy az áztatóvizet leöntjük, a megázott magokat a turmixban felöntjük friss, fél liter vízzel.)
3. Szűrjük át a turmixot egy sűrű szövésű hálón. Jól nyomkodjuk át a folyadékot.
4. A visszamaradó magmaradékból készítsünk kenyérre, süteményre kenhető krémet. (Elkészítését lásd a poszt végén.)

 



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

Hozzávalók körülbelül fél liter fekete szezámkapucsínóhoz

1/2 bögre fekete szezámmag
0.5 dl víz
1/4 bögre datolyaszirup, más növényi szirup / kókuszcukor / barna cukor / más cukor / cukorpótló vagy néhány szem áztatott datolya
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csipetnyi kardamom (elmaradhat)
1 leheletnyi himalája só
növényi habpótló / felvert kókuszkrém vagy habbá vert, édesített aquafaba (főtt csicserikonzerv leve) a tetejére
 

Fekete szezámkapucsínó elkészítése **

1. A szezámmagot mossuk meg, 0.7 dl vízben tegyük fel főzni és 20-30 percig főzzük a magokat. Ez alatt a víz is elfő, a mennyisége apadni fog.
2. A megfőtt szezámmagot hűtsük kissé ki, hogy baleset nélkül tudjunk vele bánni.
3. A langyosra hűlt főzetet tegyük turmixba, adjunk hozzá minden más hozzávalót és turmixoljuk simára.
4. Sűrű hálón szűrjük át.
5. A leszűrt kapucsínót melegítsük fel, díszítsük habbal, szórjuk meg fahéjjal vagy kakaóval.
6. A visszamaradó magmaradékból készítsünk édes krémet.
 

Az édes fekete szezámkrém elkészítése:

A magmaradékot egyszerűen ízesítsük tovább, édesítsük, ha szükséges.
Tegyük a hűtőbe felhasználásig.

Megjegyzések */**

Amennyiben sós kenyérfeltétet akarunk készíteni a magmaradékból, a beáztatott, illetve felfőzött magokat minden ízesítés nélkül turmixoljuk meg. A szűrés után ízesítsük a kapucsínót és az szezámitalt.
A magmaradékot ízesítsük sóval, keverjük össze 3-4 evőkanál szezám- vagy más olajjal. A krém nagyon ízletes, nem igényel különösebb fűszerezést.
A magmaradékból növényi sajtot is készíthetünk, sütemények, kekszek tésztájába is elhasználhatjuk.

Egészségünkre!

bulkshop webáruház

Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased

Fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept bulkshop vegán növényi alapú plantbased

 

A fekete szezámtej, kapucsínó és édes krém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  ITALOK  |  krémek  

 

bulkshop recept


                                                                                TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA