Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Ceyloni fahéj, őrölt 100g

Ár:
1.070 Ft (843 Ft + ÁFA)

A ceyloni vagy "igazi fahéj" Sri Lankáról származik. A Cinnamomum verum fa belső kérgéből állítják elő. A hagyományos fahéjjal szemben a kumarin tartalma elenyésző, így nagyobb mennyiségben is fogyasztható.

fahéj erős illatú fűszer, a főzés és forralás során nem veszít az aromájából. Jól használható gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél, almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője. 

(10.070 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Kurkumás latte ceyloni fahéjjal, 100g Kurkumás latte ceyloni fahéjjal, 100g
800 Ft
Mézessüti fűszerkeverék, 50g Mézessüti fűszerkeverék, 50g
480 Ft

Leírás

A fahéj kedvező hatásai

Sokan csak finom, illatos fűszernövényként ismerik a fahéjat, pedig egészségünk támogatója is – a népi gyógyászat például természetes fertőtlenítőszerként, baktérium-, gomba- és vírusölőként tartja számon. Mindezek mellett karbantartja a vércukorszintet, az anyagcserét, és beindítja a zsírégetést. Fogyókúra esetén célszerű olyan ételeket enni, melyekhez jól illik a fahéj (pl. zabkása, gyümölcsök). Mivel megelőzi a vércukorszint ingadozását, gyakorlatilag megszünteti az ilyenkor fellépő farkaséhséget, teltségérzetet okoz a gyomorban, a puffadást megszünteti.

A fahéj túlzott mértékű fogyasztása azonban kerülendő, ugyanis az összetevői közül az eugenol és a kumarin irritálhatják a gyomor és a belek nyálkahártyáját.

Rendkívül erős illatú fűszer, a főzés és forralás során nem veszít az aromájából.
Jól használható gyümölcslevesek, befőttek és kompótok készítésénél, almás, cseresznyés és meggyes sütemények, rétesek, édes töltelékek, krémek, mézeskalács, fánk, tejes ételek ízesítője. Néhány sültnek is kiváló fűszere lehet. 

A fahéjfa Délkelet-Ázsiában honos, 8–10 m magas, örökzöld fa, a törzse dúsan elágazó. A trópusi esőerdőkben 50 m magasságig is megnő.
A termesztett példányokat évente visszavágják, így nem engedik 3 m-nél magasabbra nőni.
A fűszert a fiatal ágak lehántott és a parakéregtől megtisztított, papírszerű kérgéből készítik.
 

Receptek fahéjjal

Márványkeksz
Sütőtöktej 
Máktekercs
Gyümölcskenyér helyett
Egyszerű zabkeksz
Alma- vagy más gyümölcsleves 
Zabos energiaszelet
Zabkeksz

 



RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba

 



                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA


 

Cikkszám: 20782

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

ÚJDONSÁGAINK

Keresés