Leírás
Fafül gomba (szárított fekete gomba)
A fafül gombát elsősorban a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli.
A természetben a fák kérgén nő, illetve ott is termesztik.
Frissen szedik, majd szárítva tárolják.
A szárított fafülgomba színe szürkésfekete.
Víz hozzáadására megduzzad, és sötétbarna, fodros szirmok alakját ölti.
A fafül gombának semleges íze van.
Sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik.
Levesekben és más vegyes ételekben, akár salátákban is kitűnően érvényesül.
Kiválóan szárítható és fagyasztható. Áztatás-, vagy fagyasztásból való felolvasztás után tökéletes módon visszanyeri eredeti formáját és rugalmasságát.
Elkészítési javaslat: Főzze a gombát forró vízben 80 fokon, legalább 10 percig. Ezután öntse le róla a vizet, és mossa át a gombát friss folyó víz alatt fogyasztás előtt. Ne egye nyersen!
Száraz helyen tartandó.
Receptek fafül gombával
Gombás paella
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
Cikkszám: 20564