Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

A miso paszta jellemzői

A miso paszta a japán konyha tradicionális alapanyaga. A fermentált szójabab püré sokoldalúan felhasználható ízesítő. Általában úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát, illetve sót kevernek. 

Mivel több variáció is érvényre juthat, így a kinyert paszta mind színében, mind ízében eltérő lehet, s nagyfokú változatosságot kínál - természetesen ugyanazon karakteresség mellett. A japán gasztronómia pácok, öntetek, szószok, sőt főételek remekeléséhez alkalmazza. Az esetek többségében a fogások elkészítésének végén jut főszerephez a paszta.

A többi alapanyaggal együtt összeforralva kiváló ízvilágú étkek alkothatóak. Ha még nem próbáltad ki a miso-t, és tanácstalan vagy, hogy be merd-e vállalni, akkor mi csak biztatni tudunk téged. Sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul hűtőben sokáig eláll, tehát amiatt nem kell aggódnod, hogy idő előtt tönkremegy. Magas fehérjetartalma miatt a vegák és vegánok kedvelt alapanyaga. Minden olyan pozitívum elmondható róla, ami a szójával kapcsolatos, tehát például B12 vitamin forrás. Az immunrendszer erősítő hatása köztudott, ami különösen figyelemre méltóvá teszi. Nem elég, hogy karakteres ízjegyeinek hála pótolhatatlan alapanyag, egyéb pozitívumainak köszönhetően nemcsak a gasztronómiai élvezetek oltárán áldozhatsz, ha a misot választod, hanem egészséged megőrzéséhez is hatékonyan hozzájárulhatsz. A miso paszta ízlésedet is megreformálhatja! A japán konyha elképzelhetetlen miso nélkül.

Ha már kóstoltad és megismerted, akkor valószínűleg te sem akarsz a jövőben lemondani róla. Ha még tanácstalan vagy, hogy megkóstold-e ezt a távol keleti, mégis hozzád közeli pasztát, akkor a legjobb, ha valamilyen szósz, öntet készítésével kezded az ismerkedést. Így ugyanis annyira ízesítheted meg az ételeidet, amennyire ízlésed engedi, s negatív élmények nélkül tapasztalhatod meg a miso kínálta ízvilágot.Akár új felhasználási módokat is kitalálhatsz, kialakítva ezzel a te saját gasztronómiai irányzatodat. Nálunk minőségi forrásra találtál, ráadásul amellett, hogy biztos lehetsz a kimagasló értékekben, az anyagiak sem állíthatnak leküzdhetetlen kihívások elé, hiszen pénztárcabarát árak várnak.