Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Epres és almás palacsinta, avagy eper és alma palacsintatésztában recept

   
Ennek a két palacsintának azonos a receptje. Zabpehely, kókusz és tápiókaliszt azonos arányú keverékéből készülnek. Abban is egyeznek, hogy a tésztájukba már eleve belesütöttük a tölteléket. Ha kisülnek fahéjas cukorral megszórva, esetleg kevés sziruppal meglocsolva - vagy mindezek nélkül is -  mindenféle plusz töltelék nélkül fogyaszthatók.

Növényi tejjel, répacukor nélkül, tojással készültek. Főételként, uzsonnaként fogyaszthatók. Melegen, frissen a legfinomabbak.

A sütés apropóját az adta, hogy lévén eper és cseresznyeszezon, senki sem akarta megenni az utolsó, a gyümölcsöskosárban árválkodó almákat. Kidobni nem akartuk. Almaleves készülhetett volna belőle, de mindenki eper-krémlevesre szavazott inkább. Az eperlevesből mentettünk meg néhány szem epret és azokkal is kipróbáltuk ezt a palacsintát.

Gluténmentesen elkészíthetők, de csak tojással tudtuk összefogni a tésztájukat, tojás nélkül nem sültek át, lágyak maradtak, nem voltak jól megfordíthatóak.

A lisztkeverék, a sütőpor és a belekevert gyümölcsök kombinációja a palacsintákat a szokásosnál kicsit vastagabbá, puhává, omlóssá, szinte süteményszerűvé tette.

A palacsinták, ha betartjátok az elkészítésüknél leírtakat, könnyedén megfordíthatók, feltekerhetők, de azért nem bírják úgy a strapát, mint fehér búzalisztből készült társaik.

Készítsétek el ti is, nem fogtok csalódni.



Almás palacsinta:
Hozzávalók 8 palacsintához

2 evőkanál zabpehelyliszt

2 evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál tápiókaliszt
2 tojás
1 csipet
1 dl sűrű kókusztej vagy Cocomas / más növényi tej is jó, de ez esetben tegyünk a tésztába 2 evőkanál étolajat
Víz szükség szerint
1 kávéskanál sütőpor
kókuszzsír a serpenyőhöz
1 nagyobb alma
A tésztát mi nem édesítettük. Lehet azonban beletenni 1-2 evőkanálnyi valamilyen cukorpótlót

Az epres palacsinta ugyanazokból a hozzávalókból készül, mint az almás, csak az alma helyett néhány szem epret használunk.

Előkészületek: Reszeljük meg az almát vagy szeleteljük fel az epret nagyobb, lapos szeletekké.

Az alaptészta elkészítése:

A hozzávalókból keverjünk palacsintatésztát. annyi vizet adagoljunk hozzá, hogy sűrű, a szokásosnál sűrűbb, a nokedlinél alig hígabb tésztát kapjunk.

Az almás palacsinta sütése:
Ha almás palacsintát sütünk, keverjük a reszelt almát is a tésztába.
A serpenyőbe melegítsük fel a sütőolajat (ne legyen nagyon forró). A serpenyő közepére tegyünk két evőkanálnyi kupacot a tésztából és egy evőkanál hátával simítsuk el a tésztát a kívánt nagyságúra és vastagságúra, de a palacsintánk ne töltse ki a serpenyő alját, mert a nagyon nagy palacsintákat nehéz megfordítani. Mi kis tányérnyi nagyságúakat sütöttünk, ahogy a képeken is látjátok.

FONTOS: A palacsintákat lassú tűzön, lassan süssétek. Akkor megfordíthatók, ha látszik a széleken, hogy már megbarnultak kicsit, ha a tetejük sem csillog már nedvesen, ragadás nélkül megtapinthatók.
Megfordítás után már elég kevés ideig is sütni.

Epres palacsinta sütése:

Az epret nem kevertük bele a palacsinta tésztájába.
A serpenyő közepébe adagoltunk két evőkanál tésztát, egy evőkanál hátával elsimítottuk a kívánt nagyságúra és vastagságúra és ebbe az elsimított tésztába nyomkodtuk bele a szeletelt epret. Az eperszeletekre még egy leheletnyi palacsintatésztát kentünk, hogy a tészta beburkolja az epreket. Ez a megfordításnál megkönnyíti majd a dolgunkat, az eperszeletek ugyanis a megfordítás után „meztelenül” leéghetnek.

Az epres és almás palacsinta, avagy eper és alma palacsintatésztában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Üzleteink

Bulkshop üzleteink címe 

1193 Budapest, ÜLLŐI út 250.
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76. 
1116 Bp, NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

Boltjainkban a webáruházban kapható
termékek helyszínen megvásárolhatóak.

 Telefon: 20 / 613 2535 (Üllői)
         20 / 547 1977 (Pannónia)
    20 / 547 1977 (Nándorfejérvári)
NYITVA TARTÁS - KÉPEK A BOLTOKRÓL





500 Ft-os AJÁNDÉKKUPON boltjainkban

       ---   RÓLUNK MONDTÁ(TO)K   --- 

Bulkshop facebook