Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Egyszerű lencseleves rajtasült kenyérrel recept

   
Állati összetevőktől mentes főétel. Eddig, ha ezt a levest bárkinek feltálaltuk azonnal tiltakozni kezdett, hogy ekkora kenyeret nem bír megenni, ha ezt megeszi el fog hízni, de még soha, senki egy morzsát sem hagyott meg belőle. Levesestől, kenyerestől mindig elfogy, különösen a környezetünkben élő fiúk és a férfi vendégek rajonganak érte.

Így ünnepek előtt, illenék talán egy sokkal bonyolultabb, rafináltabb, rangosabb receptet megjelentetni, de hát ezt főztük, mindet meg is ettük. Majd máskor, máshol, más étellel fogyunk. Karácsonyig még van idő. A remény hal meg utoljára.

Bármilyen, hőálló, viszonylag szűkebb átmérőjű, hengeres edényre rásüthetjük a kenyeret, nem kell okvetlen hozzá leves bögre. Nem is okvetlen kell, hogy lencseleves legyen benne, mi gyakorta elkészítjük francia hagymalevessel is, a zellerkrém leves sem utolsó étel így, kenyérrel tálalva.

Legyen inkább ez egy tálalási, ételtársítási ötlet, amelyet ti majd reményeink szerint kipróbáltok, tovább is fejlesztetek.
Mindenki elkészítheti a saját főzési gyakorlatában szokásos lencselevest, akár lencsecurryt is.

Mi egy nagyon egyszerű receptet írunk le, a recept végére csatolunk egy videót is, amelyet még korábban készítettünk, ezzel segítve azokat, akik a levesfőzésben járatlanok.

A kenyér is elronthatatlan, ha az elkészítésnél leírt tanácsot követitek.

Hozzávalók a leveshez 2 személy részére

1/2 bögre vöröslencse
1 közepes fej hagyma apróra vágva
5 gerezd fokhagyma / lehet kevesebb is aprózva
1 közepes nagyságú sárgarépa karikára vágva vagy apróbbra vágva
1 petrezselyemgyökér apróbbra vágva
1/4 -nyi zeller / 2 zellerszár apróbbra vágva
1 krumpli egészben / el is maradhat
1 evőkanálnyi porrá őrölt szárított paradicsom / 2 evőkanál kockázott paradicsomkonzerv / 1 evőkanál sűrített paradicsom
3 evőkanál étolaj / 1 nagy evőkanál kókuszzsír
6 deciliter zöldséglé / hirtelen főzött zöldséglé, elkészítését lásd a recept végén a linken / víz is megteszi
Fűszerek: 1 kávéskanál garam masala, 1 babérlevél, bors, kömény, mindenből egy kevés, amit szerettek
só ízlés szerint, ha van otthon misó az is finom benne
1 kiskanál folyékony füst is finom, ha szeretitek.



Hozzávalók a kenyérhez

1 bögre teljes tönkölyliszt / a kenyér fehér liszt felhasználása nélkül, 2 bögre teljes lisztből is elkészíthető, a tönkölyliszt szépen megkel úgy is
1 bögre fehér liszt

1/3 csomag élesztő
2/3 bögrényi langyos víz

leheletnyi cukor / el is maradhat
1 evőkanálnyi fokhagymás étolaj a kenegetéshez

A leves elkészítése:

1. A hagymák megpárolása után tegyetek mindent be a lábasba, a vöröslencse hamar fő, mire megfőnek a zöldségek, a lencse is kész.
2. Ha használtatok krumplit, azt és a levesből egy bögrényit tegyetek át a turmixba, ezzel sűrítsétek be a levest.
3. FONTOS: A levest hűtsétek le, langyosra.

A kenyér elkészítése:

1. A liszteket tegyétek egy tálba. A közepébe mélyítsetek egy kis lyukat, abba szórjatok leheletnyi cukrot, morzsoljátok rá az élesztőt, kevés vízzel öntsétek nyakon, fedjétek be liszttel és várjatok kicsit, amíg felfut az élesztő.
2. Adjátok hozzá a többi hozzávalót, a vizet apránként és készítsetek egy nagyon jól formázható tésztát, amit alaposan dolgozzatok ki kézzel vagy géppel.
3. A hűlő félben lévő levest merjétek át a csészébe.
4. Amikor a tészta duplájára kel (25-30 perc meleg helyen), felezzétek el és illesszétek a sütőedény szájára úgy, hogy az edény száján túlérjen.
5. A kenyértésztával fedett leveses bögrét enyhén előre melegített sütőbe helyezzétek be. A kenyér a leves felmelegedésével együtt fog újra megkelni és nagyra nőni. 200 fokig melegítsétek a sütőt, de ne várjátok meg, amíg eddig melegszik, az enyhén bemelegedett sütőbe tegyétek be a levest.
6. A kész kenyeret kenjétek meg fokhagymás olajjal.

A leves a sütőből kivéve még nagyon meleg, forró a csésze is, a kenyér is, próbáljatok türelmesek lenni.

Az egyszerű lencseleves videója:

 

A gyors zöldségleves elkészítését lásd:
https://www.bulkshop.hu/bulkpraktikak-7/zoldsegalaple-recept

Jó étvágyat!




Az egyszerű lencseleves rajtasült kenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.