Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Egyszerű, könnyen elkészíthető vegán, gluténmentes beigli recept

   
Nagyon finom, omlós, puha,az „igazival” megegyező ízélményt adó, mutatós sütemény, de a felhasznált alapanyagok következtében tésztája nem olyan hófehér, mint a hagyományos társáé.

bulkshop magyar vallalkozas

tojásmentes

tejmentes
répacukormentes
gluténmentes


Ez a beigli zabpehely és kókuszliszt keverékéből készült.

(A felsorolt lisztek alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávaló lisztek és egyéb alapanyagok csomagolásán található információkat.)


A beigli tojás nélkül készült, így vegánoknak, vegetáriánusoknak, mindenevőknek, illetve azoknak ajánljuk, akik szeretnék a búzalisztet más lisztekre cserélni, akik a hagyományos ízeken túl szívesen kísérleteznek más alternatívákkal is.

A tésztájával könnyű bánni, nem ragadós, nem repedős.

A feltüntetett hozzávalókból egy nagyobb rúd beiglit tudunk sütni.

A receptből készíthető omlós tésztát más omlós, linzerszerű sütemények alapjaként is használhatjuk. Almás, almás-mákos, gesztenyés, lekváros, túrós sütemények és kekszek alapja is lehet.


A beigli ozzávalói


10 dkg zabpehelyliszt
2 nagy evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál útifű maghéj őrölve
2 evőkanál lenmag őrölve
1 mokkáskanál konjac liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kókuszcukor / eritritol (a kókuszcukor barnára színezi a tésztát)
2 nem púpozott evőkanál kókuszzsír
diótöltelék (az általunk készített töltelék receptjét a leírás végén adjuk meg).
Annyi növényi tejszín, ami jól gyúrhatóvá teszi, körülbelül 2 dl, mi kókusztejszínt használtunk.
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»» 
 

A beigli elkészítése


1. Szabjunk le egy a tepsink aljának megfelelő nagyságú sütőpapírt. A tepsit is béleljük ki sütőpapírral.
2. Áztassunk be 2 evőkanál őrölt lenmagot 5-6 evőkanálnyi langyos vízbe.
3. A száraz hozzávalókat keverjük össze. Morzsoljuk el benne a kókuszzsírt.
4. 
Adjuk hozzá a beáztatott lenmagot is. Fokozatosan keverjük hozzá a növényi tejszínt, jól gyúrható, kellemes tapintású, inkább lágyabb tésztát készítsünk. A kókuszliszt sok folyadékot vesz fel, a tészta újra és újra megkeményedik kissé, ezért fokozatosan pótoljuk a folyadékot.
5. Tegyük kókuszliszttel meghintett sütőpapírra, gyúrjunk és formáljunk belőle hengert. Lapogassuk el a kezünkkel, nyújtsuk ki a nyújtófával a leszabott papírhoz igazítva a méretét.
6. Töltsük meg.
7. A sütőpapír segítségével tekerjük fel.
8
. A sütőpapírral együtt emeljük be a tepsibe, a feleslegesen kilógó papírt le is vághatjuk.
9. Szurkáljuk meg. A sütő bemelegedéséig (kb. 15-20 percre) tegyük be a hűtőbe (nem okvetlen, de jót tesz neki).
10. 30-40 perc alatt süssük meg. A mienk pontosan 30 perc alatt sült meg (tűpróbával ellenőriztük), légkeveréssel, 180 fokon.
11. Sajnos nem tudtunk kitalálni semmilyen megoldást arra, hogy a kisült beiglinket fényessé tegyük. A ráfújt olajjal már más alkalommal megjártuk, ezért semmivel nem kentük be, amikor hűlőben volt csokicsíkokkal dekoráltuk.

A beigli a hagyományoknak megfelelően dióval és mákkal is megtölthető. Az alábbiakban mindkettő készítését megadjuk.

Diótöltelék, ahogy mi készítettük:

15 dkg darált dió
7 dkg kókuszcukor
1 evőkanál juharszirup vagy szőlőszirup
kiskanál vanília
1 dl kókusztej
1 kiskanál őrölt citromhéj
1 marék jól megmosott, áztatott mazsola

A töltelék sűrűségét egy evőkanálnyi baracklekvárral szabályoztuk.
A tejet felforraltuk a cukorral, sziruppal és a fűszerekkel. Hozzáadtuk a diót, felfőztük. Lehűtöttük. Lekvárral lazítottunk a rajta. Jól kenhető, de nem folyós tölteléket készítettünk.


Máktöltelék, ahogy mi készítjük:


15 dkg darált mák
7 dkg kókuszcukor
1 evőkanál juharszirup vagy szőlőszirup
1 dl kókusz vagy más növényi tej
csipet vanília
1 kiskanál őrölt citromhéj
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 marék mosott, áztatott mazsola
1 nagy evőkanál cukor nélküli szilvalekvár

A növényi tejet a sziruppal és a cukorral és a fűszerekkel kevergetve felforraltuk, beleszórtuk a mákot, hozzáadtuk a mazsolát. Felfőztük. Kihűtöttük. A máktöltelék sűrűségét szilvalekvárral szabályoztuk. Jól kenhető, de nem folyékony tölteléket készítettünk.

Mindkét töltelékhez lehet még adni egy-egy evőkanál kókuszzsírt, de mi nem akartuk a süteményünk zsírtartalmát tovább növelni.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



Az egyszerű, könnyen elkészíthető vegán, gluténmentes beigli recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.



MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

bulgur elkészítése bulkshop plantbased         koles elkeszitese bulkshop