Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kakaópor alkalizált 10-12%, 500g

Ár:
1.170 Ft (921 Ft + ÁFA)

(2.340 Ft/Kg) - RAKTÁRON


Alkalizált kakaópor
 10-12% kakaóvaj tartalommal. Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Vásárolj boltjainkban
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Eritritol 1kg Eritritol 1kg
1.640 Ft
Kókuszkrém 400ml, 35% Kókuszkrém 400ml, 35%
640 Ft
Rizs ital (rizstej, gluténmentes) 1liter Rizs ital (rizstej, gluténmentes) 1liter
590 Ft
Mangópüré 850g Mangópüré 850g
1.200 Ft
Karob szirup 650g, 475ml Karob szirup 650g, 475ml
1.350 Ft

Leírás

Alkalizált kakaópor 10-12% kakaóvaj tartalommal. 

Az alkalizált kakaópor esetén intenzívebb a csokoládés illat és kevésbé keserű az íz.
A termék nem tartalmaz allergént.

A boltokban alapjában véve két fajta kakaóport lehet vásárolni.

Az egyik, a sima vagy természetes kakaónak, a másik pedig a holland típusú, vagy alkalizált. A két kakaópor íze és színe alapjában véve eltérő.

A természetes kakaópor esetében a kakaóbab feldolgozása során semmit nem adnak hozzá és semmit nem vesznek el belőle. Önmagában, a természetes kakaóbab feldolgozott, fogyasztásra kész változata. A növényről alapjában véve savas, ph értéke 5 és 6 között mozog. Ezért van, hogy a sima kakaópor enyhén citrusos ízű és édesen kesernyés. 

Miért más a holland vagy alkalizált kakaópor?

A feldolgozás alatt kálium karbonáttal mossák át a kakaóbabot, amely semlegesíti a savasságát. Ettől az eljárástól nyeri el csodás sötétbarna színét, ami egészen a vörösesbarnáig terjedhet. Az íze sokkal lágyabb lesz tőle és gyakran azonosítják pozitív értelemben vett fás, földes jegyekkel. Vannak egészen sötét holland típusú kakaóporok is, ezek lúgossági foka 8.
 

Sütési praktika, tudtad?

A holland kakaópor legfontosabb ismérve, hogy nem savas, ezért nem reagál olyan sütési segédanyagokkal, mint a szódabikarbóna. Hiába rakunk mindkettőt a sütibe, a végeredmény biztos hogy csúnyácska és lapos lesz. A holland kakaóval készült sütemények ezért mindig sütőporral készülnek, mert ez már tartalmaz hozzáadott savat (borkősav), így a könnyű állagú, magasra megnövő süti garantált. A természetes kakaóporral készült sütik egyaránt jól működnek szódabikarbónával és sütőporral is.

 

Kakaós krémes pite avokádóval recept videó


 

100 gramm alkalizált kakaópor tápértéke:

Energia KJ-ban: 1241    
Energia Kcal-ban: 297    
Zsír: 11g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,6g    
Szénhidrát: 10,5g    
 - amelyből cukor: 0,5g    
Fehérje: 19,7g    
Só: 0,05g    




Cikkszám: 20182

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

ÚJDONSÁGAINK

Keresés