Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabos, meggyes pite recept

Zabos, meggyes pite recept

 

Könnyű recept, 45 perc alatt kész, Zabpehely alapú

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

 

bulkshop magyar vallakozas

zabos meggyes pite vegán sütemény bulkshop plantbased

A képeken látható pite tésztáját zabpehelyből készítettük.
A Bulkshopban kapható gluténmentes változatban is zabpehely, a gluténintoleranciával küzdők készítsék el abból.
Igazi nyáreleji sütemény, hiszen most érik a meggy, de elkészíthető akár cseresznyével is, nagyon finom nyári alma vagy körtetöltelékkel is.
A receptben ismertetett pitetészta alkalmas más piteszerű sütemények kérgéhez is. Elkészítése nagyon egyszerű, bármikor megismételhető, ha tartunk otthon zabpelyhet. Gyakorlatilag elronthatatlan, mindig biztosra lehet vele menni.

 

A meggyes pite hozzávalói

2 bögre (2,5 dl-es) apróbbra őrölt zabpehely vagy 1 bögre zabpehely + 1 bögre zabpehelyliszt
2 evőkanál szilárd kókuszzsír / 1/4 növényi margarin
2-3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
1 mokkáskanál fahéj / 1 kávéskanál kínai ötfűszer

Hozzávalók a töltelékhez

70 dkg meggy / lehet több
3-4 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítő / más keményítő
2 kávéskanál agaragar

 

 

NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»

ISMERD MEG BULKSHOP BOLTJAINKAT»»»

Elkészítés


1. A meggyet magvazzuk ki, keverjük össze a cukorral és az agaragarral. Forraljuk együtt néhány percig.
2. Egy kisebb tálkában nagyon kevés vízzel keverjük simára a keményítőt és folyamatos keverés mellett adjuk a forrásban lévő meggyhez. Forraljuk össze, várjuk meg, amíg besűrűsödik.
3. Tegyük félre hűlni.
4. Kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük elő 180 fokra.
5. A zabpelyhet őröljük meg durvára a kávédarálóban vagy az aprítógépben. Ne őröljük lisztté, maradjanak benne darabos pelyhek is. Azt is megtehetjük, hogy zabpelyhet vegyítünk össze zabpehelyliszttel, így az elkészülő tészta konzisztenciája hasonló lesz az őrleményből készültéhez.
6. A megőrölt zabpehellyel keverjük el a cukrot, sót, fűszereket, morzsoljuk el benne a zsiradékot és dolgozzuk bele a sütőport.
Könnyen morzsálódós, de ujjal összecsippenthető tésztaféleséget kapunk, amelynek 2/3-ad részét nyomkodjuk bele egy kisebb tepsi aljába (pl: 20×28 cm).
7. Terítsük el rajta a hűlőfélben lévő lekvárt, szórjuk meg a zabpelyhes keverék maradékával.
8. Süssük együtt 25-30 percig.
Nem kell aggódnunk, hogy nem sül meg, mert a hozzávalók szinte nyersen is ehetők, viszont finom, ropogós, omlós kérge lesz, ha elegendő ideig sütjük.
9. Hűtsük ki a kész süteményt, mert hidegen nagyon jól szeletelhető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A zabos, meggyes pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:         

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased     mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan     

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

bulkshop recept


                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

  Tovább a főzőtanfolyamokhoz