Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Ünnepi citromtorta recept

citromtorta    citromtorta
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető torta.

bulkshop magyar vallakozas
A képen látható citromos krémmel töltött torta csicseriborsó liszt felhasználásával készült. A csicseriliszt adja szép sárga színét, a hagyományos piskótákhoz hasonló, levegős, könnyű, laza állagát.


A csicseriliszt a gluténkerülő, vegán konyhában nagyon sokrétűen használható, ahogy a képeken is látszik, akár édesség, sütemény is készülhet belőle. Ez a fehérjedús, nagyon egészséges, ásványi anyagokban gazdag lisztféleség sütés közben tojás használata nélkül is szuper módon megemelkedik, elveszti nyersen jellegzetes ízét. Jóízűen, kellemesen belesimul sülés közben a süteményekbe.

Nyugodtan próbálkozzatok vele, nem fogtok csalódni. A süteményalap és a krém is intenzíven citromos ízű, kellemes aromájú, nagyon jó illatú, szeretni fogjátok.

Ezt a piskóta jellegű süteményt a Yummi vegasuli résztvevőivel minden tanfolyamon megsütöttük eddig, minden esetben elismerést váltott ki a résztvevőkből. Maga a tortalap pillanatok alatt elkészíthető, a töltelékül használt krém szintén nagyon egyszerű, de annak a hűlésére, dermedésére a töltés után még pár órát várni kell.
 

Az ünnepi citromtorta hozzávalók 1 tortalaphoz

(a képeken látható tortához két tortalap szükséges, duplázzuk meg az adagot vagy keverjünk két külön lapot)
3/4 bögre (1 bögre = 2,5 dl) csicseriborsó liszt (7.5 dkg)
2 evőkanál kukoricakeményítő (2.5 dkg)
1 nagyon púpos evőkanál mandulaliszt (3 dkg)
1 csipet
3/4 kávéskanálnyi sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál fehér színű cukor, cukorpótló, ízlés szerint (mi eritritolt használtunk*)
2 evőkanál citromlé
1/2 bögre víz (1.2 dl)
3 evőkanál étolaj
1 citrom lereszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
 

A krém hozzávalói

(az itt megadott mennyiségek két réteg töltelékhez is elegendőek)
1-2 tasak készen vásárolt vanília vagy orosz krémpuding-por **
vagy
0.7 liter növényi tej (ne kókusz legyen)
3 púpozott evőkanál kukoricakeményitő
1 mokkáskanál kurkuma (színezésre)
2- 4 evőkanál fehér cukor, cukorpótló / mi eritritolt használtunk*
2 kávéskanálnyi agaragar (ha jól vágható krémet akarunk)
1 citrom leve
1 kávéskanál vaníliakivonat
 

 

NÉZZ KÖRBE A WEBSHOPBAN (KATT IDE)»»»

ISMERD MEG BULKSHOP BOLTJAINKAT»»»



 

A citromtorta elkészítése

Fontos: A képen látható tortához két piskótalapot süssünk.
1. Béleljük ki a tortaformákat sütőpapírral.
2. Kapcsoljuk be a sütőt, 180 fokon sütjük majd a lapokat.
3. Reszeljük le a citromhéjat.
4. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
5. Keverjük össze a nedves hozzávalókat.
6. A száraz s a nedves hozzávalók összekeverése után, kissé hígnak tűnő masszát kapunk, ami körülbelül olyan, mint egy sűrűbb palacsintatészta.
7. Öntsük a tortaformába és tegyük be a sütőbe 30 percre. A teteje könnyen megég, ezért 15 percnyi idő után takarjuk le egy sütőpapírral.
8. Tűpróba után vegyük ki.
Hűtsük ki.
 

A krém elkészítése

1. Akár kész pudingport használunk, akár kukoricakeményítőt, a követendő eljárás ugyanaz.
2. Oldjuk fel a keményítőt vagy a pudingot kevés hideg növényi tejben.
3. A többi tejben keverjük el az agaragart és kavargatva főzzük fel, legalább 2 percig.
4. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a feloldott keményítőt, várjuk meg, amíg pufogva felfő.
5. A tűzről levéve kissé hűtsük ki, ekkor adjuk hozzá az eritritolt és a citromlevet.
 

A citromtorta összeállítása

1. A tortalapok kissé felpúposodott tetejét vágjuk le, morzsoljuk szét, ez a morzsa lesz a süteményünk bevonata.
2. 1 deciliternyi hideg vízben oldjunk fel 1 evőkanálnyi eritritolt / más édesítőt, csavarjuk hozzá 1 kisebb citrom levét, ezzel fújjuk, ecseteljük, nedvesítsük majd a tortalapokat.
3. Helyezzük vissza az egyik tortalapot a formába, alaposan fújuk, ecseteljük, nedvesítsük át a citromos lével.
4. Halmozzunk rá egy adag krémet.
5. Tegyük rá a másik tortalapot, alaposan fújuk át ezt is citromos vízzel és rétegezzük rá a maradék krémet.
6. A tetejét hintsük meg a süteménymorzsa felével.
7. Néhány órát, de leginkább egy éjszakányi időt hűtsük ki a tortát a formában hagyva.
Hűlés után nyomkodjuk az oldalára a maradék morzsát.

Megjegyzések:
* Az eritritollal készült sütemények kissé szárazabbak, mint cukorral sült társaik. Nedvesítsük egy kicsit a tortalapokat ecseteléssel, nedves átfújással.
** Ha bolti pudingporral töltjük a tortát, a csomagoláson található leírás alapján adagoljuk a hozzávalókat. A jól szeletelhető tortához ez esetben is használjunk agaragart.

bulkshop webáruház


citromtorta

citromtorta

citromtorta

Az ünnepi citromtorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.                        

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased      mogyorovajas csicserikekesz recept bulkshop vegan   

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

bulkshop recept


                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA