Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Epres muffin recept

   
Egy igazi tavaszi, primőr gyümölccsel készült muffin. Ilyenkor még drága az eper, a muffin tésztáját viszont olcsóbb lisztekből készítettük, hogy kissé kiegyenlítődjenek a költségek. Ez a muffin egyébként puha gyümölcskompótokkal is elkészíthető, szúrjunk a közepükbe egy darabka őszit, körtét, amink van.

bulkshop magyar vallalkozas

gluténmentes

répacukormentes
(barna) rizs és tápiókalisztből készült
tejmentes
vegán
édesség
Kompótdarabokkal is elkészíthető
 

Az epres muffin hozzávalói

15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó, de a barnában több a rost
6 dkg tápiókaliszt
2 lenmagtojás (így a színe nem lesz ilyen) vagy 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
15 dkg eritritol 
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet himalája só
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja
16 szem friss eper + 20 dkg az öntethez

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

Az epres muffin elkészítése

1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak.
5. Minden muffin közepébe szúrjunk be egy egész szem epret.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az epret kicsit törjük össze, de maradjanak benne fél/egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az eper kifőtt levét.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





Az epres muffin recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA