Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Édes kukoricapolenta málnazselével recept

   
Egy egyszerű és nagyszerű, tápanyagokban gazdag, gluténmentesen elkészíthető, vegán édesség vagy főétel.

A kukoricsdarából készült ételeket szinte mindannyian szeretjük, inkább sósan, mint édesen gyakran fogyasztjuk. Sós puliszkaételt, sós polenta készítést bemutató receptet és videót a Bulksop receptjei között találtok.

https://www.bulkshop.hu/receptek/polenta-recept

https://www.bulkshop.hu/receptek/juhturos-puliszka-recept


A kukoricapolenta egy igazán olcsó étel, a kukoricadara kilója a Bulkshopban 290 forint, mi egy 4 személy számára elegendő polenta elkészítéséhez 15 dkg-t használtunk, 3 dl saját készítésű kókusztejjel. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd a receptek között: 
https://www.bulkshop.hu/italok-6/kokusztej-recept

Most egy édes változattal próbálkoztunk. Ha tél volna egészen biztosan szilvalekvárral ízesítettük volna, valahogy a polenta és a szilvalekvár illik egymáshoz. De most nyár van, eper és málnaszezon van, érnek a piros, bordó gyümölcsök, most nem hagyhatjuk ki ezeket a számításból, tervezésből, főzésből, sütésből. A polentánkat mi most málnazselével készítettük el. Azért a zselés állagot választottuk, hogy a polentánkkal együtt jól szeletelhető legyen a gyümölcsös alkotórész is.

Polentát már biztosan ti is készítettetek. Tudjátok, hogy az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a változat sem bonyolult.

Hozzávalók

A polentához

1 bögre (15 dkg) kukoricadara
6-7 dl zsíros kókusztej (fele lehet víz)
4-5 evőkanál eritritol vagy más fehér cukorféleség / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál kókuszzsír
1 csipet
1 mokkáskanál őrölt citromhéj vagy 1 citrom héja

Hozzávalók a zseléhez
1 bögre gyümölcs (ez esetben málna)
2-3 evőkanál eritriol/kókuszcukor/cukorféleség/cukorpótló
1 kávéskanál pektin



Elkészítés

A polenta elkészítése:

A 6 dl folyadékot az eritritollal, vaníliával, sóval tegyük fel forrni.
Ha felforrt a folyadék állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
Néhány percig kavargatva főzzük, amíg besűrűsödik. Kemény masszát főzzünk.
A masszát vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt.
Válasszunk egy sütőformát aszerint, hogy milyen alakú kész polentát szeretnénk és kenjük ki kókuszzsírral. Simítsuk, nyomkodjuk bele a masszát.
Süssük a sütőben 200 fokos hőmérsékleten 20 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.

A zselé elkészítése:
Amíg a polenta sül a sütőben készítsük el a zselét.
A málnát mossuk meg, keverjük össze a cukorral és a pektinnel.
Tegyük fel főni, de csak pár pillanatig forraljuk, hogy a málna ne veszítse el értékes hatóanyagait.
A főtt málnát egy sűrű szitán nyomjuk át, szabadítsuk meg a magoktól.

Összeállítás:
A kisült polentába egy fakanál nyelével szúrjunk lyukakat és egy kis kanállal töltsük a zselét a lyukakba.
Hűtsük ki, hűtés után könnyedén szeletelhető.

Jó étvágyat!




Az édes kukoricapolenta málnazselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés