Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Édes kukoricapolenta málnazselével recept

   
Egy egyszerű és nagyszerű, tápanyagokban gazdag, gluténmentesen elkészíthető, vegán édesség vagy főétel.

bulkshop magyar vallalkozas
A kukoricsdarából készült ételeket szinte mindannyian szeretjük, inkább sósan, mint édesen gyakran fogyasztjuk. Sós puliszkaételt, sós polenta készítést bemutató receptet és videót a Bulksop receptjei között találtok.

Polenta recept


A kukoricapolenta egy igazán olcsó étel. Mi egy 4 személy számára elegendő polenta elkészítéséhez 15 dkg-t használtunk, 3 dl saját készítésű kókusztejjel. A kókusztej egyszerű elkészítését lásd a receptek között: 
Kókusztej recept

Most egy édes változattal próbálkoztunk. Ha tél volna egészen biztosan szilvalekvárral ízesítettük volna, valahogy a polenta és a szilvalekvár illik egymáshoz. De most nyár van, eper és málnaszezon van, érnek a piros, bordó gyümölcsök, most nem hagyhatjuk ki ezeket a számításból, tervezésből, főzésből, sütésből. A polentánkat mi most málnazselével készítettük el. Azért a zselés állagot választottuk, hogy a polentánkkal együtt jól szeletelhető legyen a gyümölcsös alkotórész is.

Polentát már biztosan ti is készítettetek. Tudjátok, hogy az elkészítése nagyon egyszerű. Ez a változat sem bonyolult.
 

A polenta hozzávalói

1 bögre (1 bögre = 2,5 dl - 15 dkg) kukoricadara
6-7 dl zsíros kókusztej (fele lehet víz)
4-5 evőkanál eritritol vagy más fehér cukorféleség / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál kókuszzsír
1 csipet
1 mokkáskanál őrölt citromhéj vagy 1 citrom héja

Hozzávalók a zseléhez
1 bögre gyümölcs (ez esetben málna)
2-3 evőkanál eritriol/kókuszcukor/cukorféleség/cukorpótló
1 kávéskanál pektin

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A polenta elkészítése

A 6 dl folyadékot az eritritollal, vaníliával, sóval tegyük fel forrni.
Ha felforrt a folyadék állandó keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
Néhány percig kavargatva főzzük, amíg besűrűsödik. Kemény masszát főzzünk.
A masszát vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá egy evőkanál kókuszzsírt.
Válasszunk egy sütőformát aszerint, hogy milyen alakú kész polentát szeretnénk és kenjük ki kókuszzsírral. Simítsuk, nyomkodjuk bele a masszát.
Süssük a sütőben 200 fokos hőmérsékleten 20 percig.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.

A zselé elkészítése:
Amíg a polenta sül a sütőben készítsük el a zselét.
A málnát mossuk meg, keverjük össze a cukorral és a pektinnel.
Tegyük fel főni, de csak pár pillanatig forraljuk, hogy a málna ne veszítse el értékes hatóanyagait.
A főtt málnát egy sűrű szitán nyomjuk át, szabadítsuk meg a magoktól.

Összeállítás:
A kisült polentába egy fakanál nyelével szúrjunk lyukakat és egy kis kanállal töltsük a zselét a lyukakba.
Hűtsük ki, hűtés után könnyedén szeletelhető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




Az édes kukoricapolenta málnazselével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA