Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Cukormentes szaloncukor receptek karácsonyra


Készülj a Karácsonyra házi készítésű egészséges cukormentes szaloncukrokkal.
A végeredmény:
 cukormentes, vegán, gluténmentes.

Most 4 receptet is hoztunk:

Aszalt gyümölcsös - Mazsolás magvas - Házi marcipános - Kókuszos

Az egyes receptekben megadott szaloncukor mennyiség közel 2000 Ft-ból kihozható (kb. 80 - 90 db attól függ mekkorára gyúrjuk) 

Az elkészítésük nagyon egyszerű, és az ünnepi asztalról biztosan gyorsan elkapkodja a család. A szaloncukrot mindenki szereti, ráadásul így egészséges változatát ehetjük, ami a diétázók és speciális étrendet követők is örömmel fogyaszthatnak. Bátran kísérletezzünk az aszalt gyümölcsökkel, ami nem csak a magvakhoz (mandula, dió, törökmogyoró, stb) hanem a házi marcipánhoz is kiválóan passzol.

Aszalt gyümölcsös szaloncukor

Hozzávalók:

0,5 kg aszalt gyümölcs (5 x 10 dkg): vörösáfonya, szilva, datolya, arany mazsola, sárgabarack
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)



Elkészítés:

Vágjuk össze apróra, lényegében pépesítsük az aszalt gyümölcsöket (robotgéppel vagy kézzel) majd gyúrjuk jól össze, és formázzunk belőle kis szaloncukrokat.

Olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat, majd tegyük rácsra vagy sütőpapírra. Ha megdermedt a csoki, akkor csomagoljuk be őket szaloncukor papírba vagy sütőpapírba.

Mazsolás - magvas szaloncukor

Hozzávalók:

25 dkg törökmogyoró vagy brazil dió (paradió)
25 dkg mazsola
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)

Elkészítés ugyanúgy, mint az aszalt gyümölcsös szaloncukor esetében.

Házi marcipános szaloncukor

Hozzávalók:

25 dkg mandula
20 dkg xilit vagy eritritol
3 ek. víz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)

Elkészítés:

A mandulát és a xilitet az aprítógépben vagy darálóval összedolgozzuk és annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható anyaggá álljon össze. Tekerjük fóliába a marcipánt, majd a könnyebb formázhatóságért tegyük a hűtőbe kb. 20- 30 percre.

Vegyük ki a hűtőből a marcipánt, vágjuk le a negyedét, gyúrjunk 1 cm vastag hengert, és vágjuk fel kb. 2,5 cm hosszúságú darabokra. (Így a teljes marcipán adagból kb. 90 db szaloncukor lett.)

Olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat, majd tegyük rácsra vagy sütőpapírra. Ha megdermedt a csoki, akkor csomagoljuk be őket szaloncukor papírba vagy sütőpapírba.

Kókuszos szaloncukor

Hozzávalók:

25 dkg kókuszreszelék
20 dkg xilit vagy eritritol
3 ek. víz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)

Elkészítés ugyanúgy, mint a marcipános szaloncukor esetében.

Jó étvágyat!




A Cukormentes szaloncukor receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.