Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csokoládés, aszalt szilvás golyók gluténmentes kekszből recept

   
Ez az édesség a hozzávalók összegyúrásával, sütés nélkül készül és pillanatok alatt elkészíthető,
a hűtési időt azonban ki kell várnunk.

bulkshop magyar vallalkozas
Alapja a Bulkshopban kapható Gullon Maria gluténmentes keksz.  A többi hozzávalót is gluténmentesen igyekeztünk megválasztani, de a gluténénintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a felhasznált termékek csomagolásán található információkat is.


A kekszgolyók nagyon finomak, egyúttal nagyon laktatóak és kalóriadúsak. Vigyázzunk a vonalainkra!
 

A csokis, aszalt szilvás golyók hozzávalói

1/2 csomag gluténmentes keksz (Gullon Maria 20 dkg)
20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmút válasszunk)
1.5 dl növényi tejszín (mi kókuszkrémet használtunk, de nagyon jó a mandula is)
2 marék aszalt szilva
az esetleges további édesítéshez őrölt kókuszcukor / eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A csokis, aszalt szilvás golyók elkészítése

1. A kekszből nagyjából 15 dkg-t nagyon durván törjünk össze, ezt tesszük majd a kekszgolyókba.
2. 5 dekányi kekszet törjünk a lehető legapróbbra, ebbe forgatjuk majd a kész kekszgolyókat.
3. A csokoládét és a tejszínben nagyon lassú tűzön olvasszuk fel, keverjük össze.
4. A csokoládés masszát tegyük kicsit félre, hogy hűljön.
5. Az aszalt szilvát nagyon alaposan mossuk meg, egy papírtörlő segítségével szárítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra.
6. A hűlő csokis masszába keverjük bele az aszalt szilvákat. Keverjük bele a durvára tört kekszet. Ne nyomogassuk szét a kekszdarabokat. A fogyasztáskor minden egyes épen maradt kekszdarab meg fog örvendeztetni bennünket.
7. Az elkészült masszát tegyük a hűtőbe néhány órára/egy éjszakára.
8. Másnap gyúrjunk a masszából golyókat és forgassuk meg az apróra tört kekszporban. Kókuszreszelékben, kakaóban is megforgathatjuk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A csokoládés, aszalt szilvás golyók gluténmentes kekszből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  KEKSZEK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés