Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Csokoládés, aszalt szilvás golyók gluténmentes kekszből recept


Ez az édesség a hozzávalók összegyúrásával, sütés nélkül készül és pillanatok alatt elkészíthető,
a hűtési időt azonban ki kell várnunk.

Alapja a Bulkshopban kapható Gullon Maria gluténmentes keksz.  A többi hozzávalót is gluténmentesen igyekeztünk megválasztani, de a gluténénintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a felhasznált termékek csomagolásán található információkat is.

A kekszgolyók nagyon finomak, egyúttal nagyon laktatóak és kalóriadúsak. Vigyázzunk a vonalainkra!

Hozzávalók

1/2 csomag gluténmentes keksz (Gullon Maria 20 dkg)

20 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmút válasszunk)
1.5 dl növényi tejszín (mi kókuszkrémet használtunk, de nagyon jó a mandula is)
2 marék aszalt szilva
az esetleges további édesítéshez őrölt kókuszcukor / eritritol / más a Bulkshopban kapható cukor



Elkészítés

1. A kekszből nagyjából 15 dkg-t nagyon durván törjünk össze, ezt tesszük majd a kekszgolyókba.
2. 5 dekányi kekszet törjünk a lehető legapróbbra, ebbe forgatjuk majd a kész kekszgolyókat.
3. A csokoládét és a tejszínben nagyon lassú tűzön olvasszuk fel, keverjük össze.
4. A csokoládés masszát tegyük kicsit félre, hogy hűljön.
5. Az aszalt szilvát nagyon alaposan mossuk meg, egy papírtörlő segítségével szárítsuk meg és vágjuk vékony csíkokra.
6. A hűlő csokis masszába keverjük bele az aszalt szilvákat. Keverjük bele a durvára tört kekszet. Ne nyomogassuk szét a kekszdarabokat. A fogyasztáskor minden egyes épen maradt kekszdarab meg fog örvendeztetni bennünket.
7. Az elkészült masszát tegyük a hűtőbe néhány órára/egy éjszakára.
8. Másnap gyúrjunk a masszából golyókat és forgassuk meg az apróra tört kekszporban. Kókuszreszelékben, kakaóban is megforgathatjuk.

Jó étvágyat!




A csokoládés, aszalt szilvás golyók gluténmentes kekszből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.