Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csipkebogyó tea 100g

Csipkebogyó tea 100g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
250 Ft (197 Ft + ÁFA)

(2.500 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt

ÚJDONSÁGAINK

 

Leírás

Csipkebogyó tea 100g

A csipkebogyóban C-vitamin tartalma (0,2-0,4%) mellett, más hatóanyagok is találhatóak. Kisebb mennyiségben B-vitaminokat és bioflavonoidokat, valamint kb. 15% pektint tartalmaz. Az ásványi anyagok közül magnéziumtartalma a legjelentősebb, de megtalálható még benne vas és jód is.

Milyen problémák esetén ajánlott?

  • Megfázás, nátha, influenza esetén igyunk naponta többször csipkebogyó teát. Emeli a fehérvérsejtek számát, így segít szervezetünknek a kórokozók elleni harcban. A téli időszakban csupán megelőzés céljából is tanácsos fogyasztani belőle.
  • Felfázásos tünetek, hólyaghurut, vesebántalmak esetén is jótékony hatású gyulladásgátló tulajdonsága miatt. Enyhén vizelet- és hashajtó hatású is.
  • Szív- és érrendszeri betegségek, keringési problémák esetén is ajánlott csipkebogyót fogyasztani. Vérnyomáscsökkentő hatású és idegnyugtató.
  • Kiváló magnéziumforrásként izomgörcsök enyhítésére is remekül szolgál.
  • Érfalvédő hatású, és gátolja a meszesedést.
  • Kutatások bizonyítják, hogy ízületi bántalmak - ízületi kopás, ízületi gyulladás - esetén is hasznos gyógynövény.
  • Gyomorsavhiány és ebből adódó emésztési zavarok esetén. Serkenti a mellékvesék és a máj működését is. A csipkebogyótea gyenge hashajtóként és vizelethajtóként is ismert, ajánlott vesekő, vesehomok kezelésére is.
  • Főzete külsőleg és belsőleg jól használható nehezen gyógyuló sebek, fertőzések kezelésére.

10x több a C-vitamin tartalma, mint a narancsé, grammokban: 426 mg/100g

Teakészítés

A csipkebogyótea elkészítésénél szem előtt kell tartanunk, hogy C-vitamin tartalmát, vagy ásványianyag-tartalmát szeretnénk-e inkább hasznosítani. Az első esetben csupán áztatjuk a bogyókat, a második esetben forraljuk a szemeket. Ha vitamin és ásványianyag-bombát szeretnénk, akkor keverjük össze a két teát, de természetesen csak azután, ha a második teavariáció már kihűlt.

Hideg vizes áztatás esetén egész éjszakára (8-10 óra) érdemes beáztatni a csipkebogyót. A víz ne legyen ez esetben 40 C-nál magasabb. A teában kiáztatott bogyókat utána mézbe tehetjük. A méz fantasztikusan kioldja a maradék hatóanyagokat belőle. Hagyjuk éjszakára állni benne, majd fogyasszuk el a mézet.

Forralásnál 7-9 percig érdemes forralni a csipkebogyó teát, leszűrni, majd megvárni, hogy a tea iható hőmérsékletűre hűljön.

 

cikkszám: 20413

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés