Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csicseris, zabpehelyhes chips, spenótos növényi krémsajttal recept

   
Ebben a receptben a címben szereplő chipset és a krémsajtot társítottuk, de tulajdonképpen mindkét étel önállóan, más ételekkel kombinálva is fogyasztható.

Mindkettő nagyon finom, sokoldalú, sokféle módon felhasználható. A chips alkalmas mártogatósokhoz, kenyér helyett, esti tévénézős ropogtatáshoz, vendégvárónak. A növényi sajtkrém, akár palacsintatöltelék, sós sütemények tölteléke, kenyérre kenhető krém, tészták feltéte is lehet.

Vegán, állati összetevőt nem tartalmazó, gluténmentesen elkészíthető sokfunkciós nassolnivaló.

A krémsajt elkészíthető kesudióból, de akár az olcsóbb napraforgómagból is. Mindkettő nagyon finom. Válasszunk a pénztárcánk, az ízlésünk, a kamrában épp fellelhető anyagok alapján.

Hozzávalók a krémsajthoz

1 bögre áztatott kesudió/ napraforgómag
1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál tápiókaliszt
1.5 evőkanál inaktív étkezési élesztő
1 lapos kávéskanál  (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál almaecet
1nagy marék spenótlevél
Körülbelül 3/4 csésze meleg víz



Elkészítés 

1. Előző este áztassuk be a kesudiót / napraforgómagot vagy 1 órányi időre áztassuk forró vízbe.
2. Minden hozzávalót tegyünk bele a turmixba és turmixoljuk simára.
3. Függ a spenót mennyiségétől, hogy mennyi vizet teszünk még hozzá. A massza sűrű, folyékony legyen, a tápiókaliszttől még sokat sűrűsödik.
4. A turmixból öntsük át egy serpenyőbe és állandó keverés mellett melegítsük addig, amíg a tápiókaliszttől besűrűsödik.
5. Már kész is.

Hozzávalók a chipshez

40 dekányi főtt csicseriborsó
1 bögre zabpehely
1 púpos kávéskanál fokhagymapor vagy 3-4 fokhagymagerezd átnyomva
1 evőkanálnyi citromlé vagy almaecet

1/4 csésze olíva vagy más olaj

A chips elkészítése

Előkészületek

1. Áztassuk egy éjszakán át a csicseriborsót (kb. 20 dkg), másnap főzzük puhára vagy használjunk konzervet.
2. Őröljük a zabpelyhet apróbbra, de ne lisztté.
3. Minden hozzávalót keverjünk alaposan össze. A massza összeálló, de kissé puha legyen.
4. Két sütőpapír között nyújtsuk ki vékonyra. A felső sütőpapírt húzzuk le. Rácsozzuk be. Papírral együtt emeljük a tepsibe.
5. Süssük 180 fokos sütőben 15 percen át. A chips akkor jó, ha az alja megsült, a tetejének a tapintása kissé még nedves. A chips a sütőből kivéve még tovább keményedik.

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Jó étvágyat!





A kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés