Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csicserilisztből készített „tofu” recept


Egy szuper tofut helyettesítő, nagyon egyszerűen elkészíthető ételt.  A csicseriborsó egészséges, kitűnő fehérjeforrás. Ez a variáció - bár csicserilisztből készült -  egyáltalán nem borsó ízű, nagyon kellemes aromájú

Ha kerülöd a szóját, akkor ezt érdemes kipróbálni



Az általunk elkészített tofu ízletes, jól szeletelhető, egyéni igények szerint ízesíthető, salátákba keverhető, főzelékek feltétjeként fogyasztható.

Jól használható szendvicsekbe felvágottak vagy sajt helyett, bírja a szállítást és a strapát.

Puha, omlós, mégis egyenszilárdságú. A hűtőben 4-5 napig jól eláll. Nekünk nagyon tetszett, napi rendszerességgel beillesztjük a táplálkozásunkba.

A hozzávalókból több napra elegendő „tofuszelet” készíthető.

Egészséges és olcsó étel.

Egy púpozott bögrényi csicseriliszt - a mi mérésünk szerint - 16 dkg. A belőle készült étel napokra kiváltja a jóval drágább felvágottakat, sajtot, illetve a tofut vagy elegendő egy négytagú családnak főételként, garnírunggal.

Glutén, tej, cukor és tojásmentes. Vegetáriánus, vegán étkezésbe illeszthető.
 

Hozzávalók



1 bögre ( 160 g ) csicseriborsó liszt
1.7 dl víz

1 evőkanál ételízesítő vagy miso paszta

1 teáskanál hagymapor

1 kávéskanál fokhagymapor

1 mokkáskanál kurkuma (színezék, el is maradhat)

TIPPEK: Változatosan elkészíthető, nekünk a garam masala ízesítés nagyon tetszett. Medvehagymával, füstös- magyaros ízvilággal, vörös curry pasztával, zöldfűszeresen is érdemes kipróbálni.

Elkészítés



1. A csicserilisztet keverjük el a fűszerekkel és a vízzel.
2. A tűzhelyen közepes vagy alacsony lángon kezdjük melegíteni. Folytonosan kevernünk kell, mert nagyon hamar sűrűsödik.

A felforrástól számított 4 perc alatt már erősen besűrűsödik, de nagyjából még két percig kevergessük, amíg szinte összeálló sűrűségű masszát kapunk. Lásd a képet.
3. A masszát tegyük egy formázó edénybe. Mi egy négyzet alakú 10X10-es edényben dermesztettük, de egy nagyobb vajasdoboz is jó.
4. Tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Ennyi idő alatt már szeletelhető is.

Ez a videó inspirált minket a recepthez:
 



Jó étvágyat!




A csicserilisztből készített „tofu” recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

Keresés