Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Csicseriborsós egyben sült recept


Egy nagyon ízletes csicseriborsó alapú egyben sültet készítettünk. Főételnek, vacsoraételnek, kenyérszeletek közé és zsömlébe csomagolva utazáshoz, uzsonnára is kiváló.

Gluténmentes, vegán étel, paleolit táplálkozásba illeszthető

Könnyű elkészíteni, nem igényes a hozzávalók patikapontosságú kimérésére, a receptben megadottakon kívül még hozzátehetjük kedvenc zöldségeinket, a felsoroltakból el is hagyhatunk. Ha nem vegán módon táplálkozunk, a közepébe tölthetünk főtt tojásokat, mint a húsból készült egyben sült fasírtokba. Vegánként a közepébe tölthetünk növényi sajtokat is. Sokféleképpen variálható. Nem okvetlen kell egyben sütni, kevés olajon serpenyőben - pogácsákat formálva a masszából - is kisüthetjük. Mi sütőben készítettük, mert úgy zsírszegényebben lehet elkészíteni.

Ha nem vegán módon táplálkozunk nyugodtan fogjuk össze a masszát 1 tojással.

Hozzávalók

1 csésze csicseriborsó kb. 25 dkg
1 közepes apróra vágott hagyma
4-5 gerezd fokhagyma aprózva
3 evőkanálnyi őrölt szezámmag
1/2 bögre darált dió (elhagyható)
5-10 aszalt paradicsom apróra vágva
1 közepes nagyságú sárgarépa reszelve
1 kisebb cukkini fele reszelve, a leve kinyomva
1 fél kaliforniai paprika (elhagyható)
2 evőkanál BBQ szósz
1 csokor petrezselyem (szárított is jó, el is hagyható)
1 maréknyi snidling (elhagyható)
1 kiskanál (ízlés szerint)
1 evőkanál olaj/kókuszzsír + kevés zsiradék az sütőedény kikenéséhez
Gluténmentes zsemlemorzsa az edény szórásához
Fűszerek: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, bors, kömény, chili, kurkuma, koriander (mindenből egy kicsike)



Bulkpraktikák:

1. Az aszalt paradicsomot meleg vízben áztassuk, akár több órán át és alaposan nyomkodjuk ki.
2. Mindig tartsunk főtt csicseriborsót a mélyhűtőnkben, így amikor gondolunk egyet mindig elő lehet kapni és már használhatjuk is.

Elkészítés

1. Előző nap áztassuk be a csicseriborsót. Főzzük puhára.
2. A zöldségeket daraboljuk fel, reszeljük le, a magokat őröljük meg.
3. Pirítsuk meg egy kanál zsiradékon a hagymákat. Minden más zöldséget nyersen, felaprítva adjuk a hagymához. A BBQ szószt is most tegyük hozzá.
4. Fűszerezzük, sózzuk.
5. Tegyük bele a főtt csicseriborsót és nagyvonalúan botmixerrel vagy aprítógéppel aprítsuk apróbbra, de semmiképpen ne pépesre, legyenek benne még szinte egész borsók, zöldségek.
Tegyük bele az őrölt szezámmagot és a diót (ha használunk).
6. Keverjük össze alaposan a masszát és egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt formába tegyük bele.
7. A sütőben alacsony hőmérsékleten (120 fok) süssük egy órát, amíg a külső rétege megszilárdul és az edény falától elválik.

Jó étvágyat!



A csicseriborsós egyben sült recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés