Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Céklafasírt recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

Egészen biztos, hogy a céklaszezon kezdete óta mindnyájan, de legalább is nagyon sokan készítettetek már céklából valamilyen feltétet, akár fasírtot is. Mi is megtettük és annyira finom lett, hogy érdemesnek látjuk arra, hogy megosszuk veletek a receptet, hátha ezt a verziót még nem készítettétek.

Gluténmentesen fasírtunkban a hagyományos lisztet csicseriliszttel váltottuk ki. A csicseriliszt hozzájárult ahhoz is, hogy tojás nélküli fasírtjainkat szilárdan összefogja.
Tojás helyett őrölt lenmagot használtunk és ropogósan pirosra sülő, gluténmentes rizsmorzsában is megforgattuk.
Ételünk nem csak nagyon finom volt, hanem dekoratív, szépen tálalható is.
Rizsköretet is készítettünk hozzá, a rizst tormával ízesített céklalével színeztük, hogy szín és ízharmóniában is legyen a fasírtjainkkal.
Egyszerűsége ellenére nagyon finom, egészséges, hétköznapi ebédjeink, vacsoráink kedvence lesz.

Hozzávalók 3-4 fő részére

1 nagyobb cékla (25 – 30 dkg)
1 nagyobb édesburgonya (25 – 30 dkg)
3 gerezd aprózott vagy áttört fokhagyma

2 evőkanál őrölt lenmag
3 evőkanál csicseriborsóliszt
2 evőkanál rizsmorzsa a masszába + a forgatáshoz
Himalája só 
ízlés szerint
2 evőkanál étolaj a masszába
2-3 evőkanál étolaj a tepsihez
1 kávéskanál pizza-fűszerkeverék / több is lehet, oregánó és bazsalikom is megfelel


Elkészítés

1. A céklát és az édesburgonyát reszeljük le, a reszelőnk legkisebb lukú részét használjuk. A fasírtkáink állaga és íze így sokkal jobb lesz, mintha nagyobbra reszelnénk a zöldségeket.
Ne csavarjuk ki a zöldségek levét.
2. Tegyünk bele minden mást és alaposan keverjük össze. Tegyük félre 15-20 percre, hogy a lenmag és a rizsmorzsa megszívja kicsit magát és besűrítse a masszánkat. Ha a pihentetés után nem éreznénk elég szilárdnak, formázhatónak, tegyünk bele még kevés csicserilisztet és rizsmorzsát (1-1 evőkanállal).
3. Formázzunk fasírtokat és rizsmorzsában hempergessük meg őket. A rizsmorzsa sokat segít a puha fasírtkáink formázásában is.
4. Kapcsoljuk be a sütőt.
5. Egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapíron terítsünk el vékonyan étolajat, ebben a szétterített étolajban forgassuk meg a fasírtokat, hogy az olaj egyenletesen és vékonyan bevonja őket.
6. Süssük 180 fokos sütőben 30 percig.

Jó étvágyat!





A céklafasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban                                

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés