Nem véletlen, hogy rengeteg diétázó alkalmazza előszeretettel a konyhájában. Azon túl, hogy garantálja a pazar végeredményt a gasztro-remekek tekintetében, még hozzájárulhat a magasabb fehérjetartalom biztosításához is. Ez különösen vegák és vegánok esetében lényeges, akik a proteint körülményesebben tudják bevinni a szervezetükbe.
A fehérjék nélkül megáll az élet, tehát biztosításuk létkérdés. A szejtánról valószínűleg már hallottál, ez a vegánok által is nagyra értékelt búzahús, melyet úgy fűszerezhetsz, ahogy kedved tartja. Kiváló húspótló: hamburgerbe, szendvicsbe tökéletes, de önmagában is megállja a helyét. A búzafehérje másik neve a glutén, de ezt manapság nem kifizetődő emlegetni, mert gyakorlatilag fekete listássá vált. A tendencia maga nem teljesen helytálló, ugyanis azok számára, akik nem mutatnak intoleranciát, érzékenységet a gluténnal szemben, teljesen felesleges kerülniük azt. A búzafehérje ahogy az a nevéből is kiderül pazar, növényi protein forrás, nincs értelme tőle tartani.
Sőt. Mint adalék rengeteget javíthat a tészták minőségén, és kiváló pékáruk, kenyerek alkothatóak a segítségével. Érdemes a glutén hozzáadásával a rosttartalmat is fokozni, így ugyanis lassabbá válik a felszívódás és a késztermék is kifejezetten laktató elemózsiává avanzsálhat. A búzasikér nemcsak a szejtánt teszi naggyá! A kelt tészták hihetetlenül könnyűvé, jól kezelhetővé válnak a hatására, de olyan kenyereket is remekelhetsz a segítségével, melyek elűznek belőled minden kételyt. A búzasikér kizárólag gluténérzékenyek számára nem ajánlható, az intolerancia mentes szervezeteknek hasznos építőköve lehet.