Leírás
A vörös szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül. A szárított magokat összezúzzák, és magasnyomású préssel kisajtolják belőle az olajat. A szőlőmagnak igen alacsony az olajtartalma, emiatt igen drága. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok antioxidánsokban, C- és B-vitaminban, valamint béta-karotin tartalma is jelentős.
Dr.Oláh Andor természetgyógyászt idézve: „ A szőlőt elsősorban a magja miatt kellene termeszteni”
A szőlőmagolajat igen sokoldalúan, külsőleg és belsőleg egyaránt használják.
Belsőleg használva a következő előnyös tulajdonságai vannak:
szívbarát, tisztítja és erősíti a vérereket, egyben védi az ereket a meszesedéstől
magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt, antioxidáns hatása 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminnak
védi az agyat a szabad gyököktől és javítja a memóriát
védi a szemet, javítja a látást, gátolja a szürke hályog kialakulását
mindennapos fogyasztása kifejezetten javasolt, naponta 1 mokkás-, vagy teáskanállal
Külsőleg alkalmazva a kozmetikai célú felhasználása jelentős:
feszessé, rugalmassá, puhává teszi a bőrt, regenerálja a hajhagymákat.
A szőlőmagolajat tehetjük mártásokhoz, gyümölcssalátákhoz és nyers ételekhez. Naponta fogyaszthatjuk, nemcsak salátákra, hanem szinte bármilyen ételünkre csorgathatunk néhány cseppet, - ezzel máris sokat tehetünk az egészségünkért.
Felbontás után napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat!
100 gramm vörös szőlőmagolaj tápértéke:
Energia KJ-ban: 3480Energia Kcal-ban: 830
Zsír: 98g
- amelyből telített zsírsav: 12g
Szénhidrát: 0g
- amelyből cukor: 0g
Fehérje: 0
Só: 0g
Cikkszám: 21135